Türkiye sizinle gurur duyuyor

Tarihinde ilk kez Avrupa Şampiyonası’nda yarıfinal oynayan A Milli Takımımız, Almanya karşısında hak etmediği bir yenilgi alarak EURO 2008’e veda etti. Karacabeylilerde Belediye Binası’na kurulan dev ekranda maçı heyecanla izlerken, 90 dakika boyunca Almanlar’a kök söktüren Ay Yıldızlılar, bu kez son dakika golüyle sahadan 3-2 mağlup ayrılmasında büyük bir şok yaşadı. Oysa ki, her şey çok güzel başlamıştı. ST.Jakob Park Stadı’ndaki mücadeleye fırtına gibi başlayan ve Ha-mit’le bir şutu direkten dönen, 22. da-kikada da Uğur Boral’ın vuruşuyla öne ge-çen Milliler’in sevinci 4 dakika sürdü.
RÜŞTÜ’NÜN BÜYÜK HATASI
26’da Schweinsteiger skora eşitlik getirirken, Milli Takımımız’ın sahadaki üstünlüğü devam etti. Özellikle son vuruşlarda sıkıntı yaşadığı için skor üretmekte güçlük çeken Ay Yıldızlılar, yine de baskısını sürekli rakip sahada hissettirdi. Almanlar’a goller dışında pozisyon vermeyen Milliler, 79. dakikada yine basit bir savunma hatasıyla geriye düştü. Ceza sahasına havadan gönderilen meşin yuvarlağa Rüştü’den önce yükselen Klose, Almanya’yı 2-1 öne geçirdi.

SEMİH’LE UMUTLANDIK AMA!
Ancak, henüz mücadele bitmedi. Fatih Terim’in Gökdeniz ve Mevlut hamleleriyle hücumda çoğalan Milli Takımımız, 86’da sağdan müthiş bir çalımla içeriye hareketlenen Sabri’nin ortasına nöbetçi golcümüz Semih dokunarak maça denge getirdi: 2-2. Mücadelenin uzatmaya gideceği düşünülürken, 90. dakikada ani gelişen Almanya atağında Lahm, Rüştü’yü bir kez daha avlayarak A Milli Takımımız’ın tüm hayallerini yıktı. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca karşılaşmayı kazanan Almanya finale yükseldi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.