Türk Polisi 164 yaşında

Türk Polisi 164 yaşında
Karacabey’de olduğu gibi tüm yurt genelinde “Türk Polis Teşkilatı’nın Kuruluşunun 164. yıl dönümü” 10 Nisan 2009 tarihinde düzenlenecek bir dizi etkinliklerle başlıyor.
Yarın saat 09.00’da “Geleneksel Polis Koşusu” ile başlayan program, Cuma günü saat 10.30’da Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla sürecek. Saat 11.00’de Emniyet Müdürlüğü’ndeki tebriklerin kabulünün ardından, Atatürk Kültür Parkı Belediye Sosyal Tesisleri’nde verilecek kokteylle birlikte etkinlikler sona erecek.
Polis Haftası nedeniyle bir açıklama yapan İlçe Emniyet Müdürü İsmail Aşkınoğlu, zor bir görevi yerine getiren polis teşkilatında insan kaynaklarının önemine dikkat çekti.
Polislerin hizmetlerini hukuk kuralları çevresinde yapmaya çalıştığını hatırlatan Aşkınoğlu, gelişen ve değişen dünyaya uyum sağlamak için her yönden kendilerini geliştirdiklerini, bu yüzden polislik mesleğinin gönül işi olduğuna değindi.
Aşkınoğlu, polisin kamu düzenini sağlamak, hukukun üstünlüğünü gözeterek, insan haklarına bağlı ve saygılı kalınarak günün 24 saatinde güvenlik hizmetini sunmayı amaçladığını sözlerine ekledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.