Yanını görmeyenler, yönünü bulamazlar!

Yanını görmeyenler, yönünü bulamazlar!
Karacabey Anavatan Partisi eski İlçe Başkan Yardımcısı Halil Altıntaş, yerel seçimleri değerlendirirken, “Akarında giden suyun, yolunu değiştirmek hüsran getirmiştir. Ehil olmayan eller, siyasete kin, nefret ve intikam tohumları ekmek isterken ortalığı allak bullak etti” diye konuştu. Altıntaş, ANAP ilçe yöneticilerini ve Belediye Başkan Adayı Erol Onur’u üstü kapalı eleştiri yağmuruna tuttu.
Anavatan Partisi’nin seçim sonunda hüsrana uğradığına dikkat çeken Halil Altıntaş, birlik ve beraberliğin hiçe sayıldığını belirtti.
Karacabey siyasetinin önemli isimlerinden İbrahim Agay’ı kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını ifade eden Altıntaş, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşlarına da rahmet diledi.
29 Mart yerel seçimlerinin kısa bir değerlendirmesini yapan Altıntaş, ileriye dönük strateji tespiti yapılması gerektiğini belirterek şunları söyledi;
“Anavatan Partisi’ne gönül vermiş arkadaşlarımız, gençlerimiz, hanım kardeşlerimizle beraber beş yıldan bu yana yerel seçimlere hazırlandık. Başlangıçta çok iyi bir ortam yakaladık. Belediye Başkan adayımızı belirledik. Çalışmalar tüm hızıyla güzel bir şekilde sürerken, bir takım ehil olmayan eller, siyasette kin ve intikamı ön plana çıkarmaya başlayınca ortalık allak bullak oldu. Ve neticede hüsrana uğradık.
Bu günah kimin?
29 Mart Yerel Seçimleri Karacabey’de; dostluğu, kardeşliği, birlik ve beraberliği hiçe sayarak, kin ve intikam duygularını ön plana çıkaranların yerle bir olduklarının göstergesi olmuştur. Kerameti kendinde görenler ağır darbe almışlardır. Satranç oyununu çok iyi bildiğini iddia edenlerin ne kadar bilgisiz ve cahil olduğu kanıtlanmıştır. Bu seçim her şeyi madde olarak değerlendirip Anavatan Partisini işlerine geldiği gibi kullananlar ile buna göz yumanların yerle bir olduğunun acı belgesidir. İsme çok güvenenler; partiyi ve partilileri bu güne taşıyan arkadaşlarını yok sayarak yola çıktılar ve boylarının ölçüsünü alarak hezimete uğramışlardır. Karacabey’de 12 bin genç seçmeni yok sayanları, ‘Bizim gençlerle ne işimiz olur?’ diyenlerin yanıldıkları bir kez daha ortaya çıkmıştır. Şu bir gerçektir ki, gençliği olmayan bir milletin geleceği de olmaz. Onun için Ulu Önder Atatürk, Türkiye Cumhuriyetini gençlere emanet etmiştir. Bu seçimde mecliste gül bahçesi isteyenler, koklamaya dahi bulamamışlardır. Çünkü gülün kökünü kazımışlardır. ‘Aramızda eski siyasi yüzleri görmek istemiyoruz’ diyenler, eskiyen yüz ile eski olup da eskimeyen yüzleri fark edemeyecek kadar gaflete düşmüşlerdir. Siyasette, arkadaşlarına bir anda vefasızlık gösterip arkasını dönenler, iflas ederler. Her şeyi menfaat olarak görenler; siyasetin güler yüz , tatlı dil, yumuşak kalp ile ve insani ilişkilerle kalp kazanma sanatı olduğunu bilememişlerdir. Kapalı kapılar arkasında yapılan ikili görüşmelerle, arkadaşlarının saf dışı bırakılmasına seyirci kalanlar yenilgiden kurtulamamışlardır. Bu konunun neden böyle olduğunu maalesef anlamış değiliz. Siyasetin ‘Uğur böceği’ olduğu sanılarak eteklerine sarıldıkları kişinin ne kadar uğursuz olduğu sonunda anlaşılmıştır. Perdenin arkasında duran ve siyaset bilimcisi olarak akıl hocalığı yapanların da kaç okka olduğu görülmüştür. Siyasi kerameti kendinde görenler, asıl gördüklerinin rüya olduğunu umarım şimdi anlamışlardır ve derin uykudan uyanmışlardır. Ancak atı alan Üsküdar’ı geçmiştir. Mesele benim ve diğer arkadaşlarımın varlığı yokluğu değildir. Böyle bir iddiamızda yoktur. Biz böyle bir ortamda Karacabey’de siyasetin milli takımını oluşturmak, bir yıldızlar topluluğu meclis üyeleriyle bütün Karacabey’i şemsiyesi altına alacak kadro oluşturarak seçim meydanına inmeyi arzu etmiştik. Ne yazık ki olmadı. Sonuçta, seçimlerin şaibesiz bir ortamda gerçekleşmiş olması sevindiricidir. Demokratik bir mücadele olmuştur. Seçimi kazanarak Karacabey’i yönetecek olan Belediye Başkanımıza başarılar diliyorum ve kendilerini kutluyorum. Her partiden seçilen belediye meclisi ve il genel meclisi üyelerimize Karacabey’in geleceği adına güzel hizmet ve projeler geliştirerek birlik ve beraberlik düşüncesi içinde hayırlı hizmetler yapmalarını diliyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.