‘Trafik Haftası’ kutlandı

‘Trafik Haftası’ kutlandı
Uluslararası Karayolu ve Trafik Haftası tüm yurtta olduğu gibi Karacabey’de de düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Şehit Kenan Gülmez Bölge Trafik İstasyon Amirliği Bahçesi’nde “Trafik Haftası” etkinlikleri çerçevesinde tören düzenledi. Törene, Kaymakam Dursun Balaban, Belediye Başkan Yardımcısı Meral Eren, Emniyet Müdürü İsmail Aşkınoğlu, Milli Eğitim Müdürü Hasan Turhan’ın yanı sıra, daire amirleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
Bölge Trafik İstasyon Amirliği bahçesindeki etkinlikte ilk olarak Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amiri Yusuf Altınöz, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptı.
Trafikte kurallara uyulması gerektiğini belirten Altınöz, güvenliğe vurgu yaptı.
Ardından konuşan Kaymakam Dursun Balaban, kurallara uyulmamasından dolayı sıkça kaza yaşandığına dikkat çekti. Balaban, “Trafik bilincinin toplumumuzda sağlamlaşması için herkese önemli görevler düşüyor. Başta okullarımız olmak üzere, tüm sivil toplum kuruluşlarının bu konuya önderlik etmesi gerekir. Çocuklarımıza bu bilinci aşılamalıyız” dedi.
Tören daha sonra, hafta içerisinde okullarda yapılan şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ile yılın şoförlerine ödül ve onur plaketlerinin verilmesiyle sürdü.
Şiir yarışmasında birinci olan Uluabatlı Hasan İlköğretim Okulu öğrencisi Kader Ayırtır hediyesini Karacabey MYO Müdür yardımcısı Canan Hazer’in elinde aldı.
Kaymakam Dursun Balaban, resim yarışmasında birinci olan Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrencisi Aleyna Esentürk’e hediyesini takdim etti.
Kompozisyon yarışmasında derece alan Abdurrahman Ulutürk, Ayça Tursal ve Ayça Dedeoğlu’na ise ödüllerini Emniyet Müdürü İsmail Aşkınoğlu tarafından verdi.
Tören sonunda karayolu üzerindeki araçlar durdurularak şoförlere karanfil verildi. Daha sonra da, uzun bir kortej oluşturularak sirenler eşliğinde şehir içerisinde tur atıldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.