TMO, hububat alımına hazır!

Bursa AKP Milletvekili Ali Koyuncu, Karacabey Toprak Mahsulleri Ofisi’nde hububat alımları ile ilgili bilgilendirme toplantısı yaptı.
Karacabey Toprak Mahsulleri Ofisi’de gerçekleştirilen toplantıya, Belediye Başkanı Ergün Koç, AKP İl Genel Meclis Üyeleri, AKP İlçe Başkanı Adem Surguç, Ziraat Odası Meclis Başkanı Hasan Karahasanoğlu ve Ziraat Odası Yönetim Kurulu Üyesi Raif Kayacan katıldı.
Hububat alımları ile ilgili konuşan AKP Milletvekili Ali Koyuncu, Karacabey TMO’nun müdahale alım fiyatlarını açıkladı.
Karacabey Ovası’nın, tarıma en uygun bölgelerden biri olduğunu vurgulayan Ali Koyuncu, TMO’nun hububat alımları için tüm hazırlıklarını tamamladığını belirtti.
Ekmeklik buğday alım fiyatının, Haziran-Temmuz-Ağustos aylarında 500 TL/ton, Eylül’de 510 TL/ton, Ekim’de 520 TL/ton ve Kasım ayında ise 530 TL/ton olarak düzenlendiğini belirtti.
2007 ile 2008 yıllarında, 45 TL/ton olarak uygulanan prim ödemelerinin bu yıl için 50 TL/ton olarak düzenlendiğini dile getiren Koyuncu, ek alım merkezinin Yenikaraağaç Köyü’nde açılacağının müjdesini verdi.
Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) kayıtlı üreticilerin, belgeleri çerçevesinde ürünlerinin tamamının alınacağının belirtildiği toplantıda, ödemelerin en geç 1 ay içerisinde yapılacağı vurgulandı. Ürününü emanete bırakan çifçilere, talepleri halinde yüzde 30 avans ödeneceğini ve depo kira ücretinin alınmayacağına dikkat çeken Koyuncu, hububat fiyatlarının; enflasyon oranı, üretim miktarı ve dünya piyasasındaki gelişmelere göre belirlendiğini sözlerine ekledi.
Toplantı sonrasında Karacabey TMO tesislerini gezen Bursa AKP Milletvekili Ali Koyuncu, “Hubabat sezonu çiftçilere hayırlı olsun” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.