Taleplerimizi haykıracağız!

Karacabey Eğitim-Sen Temsilcisi Salih Tunç, taleplerini haykırmak ve kararlı mücadelelerini tüm kamuoyuyla paylaşma istediklerini belirtti.
Türkiye’nin dört bir yanından seslerini duyuracaklarını dile getiren Tunç, kamu emekçilerinin haklarını sonuna kadar koruyacaklarını söyledi.
Tunç, “Biz biliyoruz ki, toplu görüşme masasından kamu emekçilerine olumlu yansıyabilecek hiç bir şey çıkmayacaktır, o masadaki orta oyununa alet olmayacağız”dedi.
Talepleriyle ilgili kamuoyunu bilgilendiren Eğitim Sen İlçe Temsilcisi Salih Tunç, şunları söyledi;
“Toplu sözleşme ve grev hakkımızı engelleme tutumu bırakılsın. Yapılan sözleşmelere yönelik Sayıştay baskısı kaldırılsın. IMF ile ilişkiler kesilsin. Temel ücret bin 500 TL olsun, tüm kamu emekçilerine yılda 2 kez net ücret tutarında ikramiye ödensin. Kamu personel reformu ve performans programı değil, herkese güvenceli iş, kadrolu istihdam, insanca ücret sağlansın.
4/B ve 4/C’ liler, 4924 sayılı kanuna tabi olanlar ve 657 sayılı kanunun 86. maddesine tabi olarak çalıştırılanlar kadroya alınsın, kamuda personel açığı kapatılsın. İşten atılmalar durdurulsun, işsizlerin doğalgaz, su ve elektrik giderleri devlet tarafından karşılansın. Açlık sınırı altında yaşayan yurttaşlarımıza “yurttaşlık ücreti” ödensin.
Vergide adalet sağlansın, emekçilerin gelir vergisi 10 puan düşürülsün. Kadına yönelik ayrımcılık kaldırılsın ebeveyn izni ve kreş hakkının gereği yapılsın. Özelleştirme, taşeronlaştırma uygulamalarına son verilsin. Eğitim ve sağlık başta olmak üzere kamusal hizmetler her düzeyde nitelikli, ulaşılabilir ve parasız olsun. Baskı, sürgün, tutuklamalar ve göreve son vermeler durdurulsun. Kamu emekçilerine siyaset yapma yasağı kaldırılsın. Evrensel değerlere uyumlu, çalışma yaşamını demokratikleştirecek, toplumsal barışı sağlayacak özgürlükçü, demokratik bir anayasa hazırlansın. Yaşasın Örgütlü mücadelemiz. Yaşasın KESK. Kazanımlar mücadelenin ürünü olacaktır.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.