TEMA Bursa’da suya 45 gün biçti

TEMA Bursa’da suya 45 gün biçti
Tema Vakfı İl Temsilcisi Şaban Uyar, Bursa’nın sadece 45 gün yetecek suyu kaldığını öne sürerek, 45 gün sonra su kesintilerinin yaşanacağını söyledi. Türkiye’nin çölleşmeye adım adım yaklaştığı şu günlerde birçok ilde su kesintisi yaşanırken, Tema Vakfı yeraltı kaynakları ile bilinen Bursa’da da 45 günlük suyun kaldığım iddia etti.
Yağış azlığı ve beraberinde su kaynaklarının kurumasıyla bir çok kent susuzluk tehlikesiyle baş başa kaldı. Bursa’da da zaman zaman gündeme gelen susuzluk iddialarına karşı BUSKİ Bursa’nın 3 aylık suyu bulunduğunu belirtirken, TEMA sadece 1,5 aylık su kaldığım iddia ediyor.
Tema Vakfı Bursa İl Temsilcisi Şaban Uyar susuzluğun Bursa’nın kapısını çaldığını ve ilgililerin de yeterince tedbir almadığını belirterek, “Bursa’da suyun yönetimi ile yetkili kurumun çalışmalarını yeterli görmüyorum. Susuzluk sanıldığından daha yakında” dedi. Yılardır NASA’nın tespiti doğrultusunda Türkiye’de yaşanabilecek kuraklığa dikkat çekmeye çalıştıklarını ve çeşitli projeler ürettiklerini kaydeden Uyar; “Kuraklığa dikkat çekmek için ‘El Koyun’ başlığı ile bir proje hazırladık. Biz NASA’nın ‘Türkiye 2040’ta çölleşecek’ tespitini anlatmaya çalıştığımızda herkes duyarsızdı. Bu bizim buluşumuz ya da görüşümüz değil. Bilimsel veriler çok öncesinden bunu gösteriyordu ancak herkes kulak tıkadı. Hiçbir önlem alınmadı. Şimdi kuraklık kapımıza gelmiş ve biz proje üretmeye çalışıyoruz. Kuraklıkla ilgili toplantılara katılıp da daha niye orada bulunduğunu anlamayan kişiler bile var” diye konuştu.
Türkiye genelinde yaşanan su kesintisinin Bursa’da da 45 gün sonra başlayacağı görüşünü savunan Uyar, “Yapılan çalışmaların yetersiz olduğunu düşünüyorum. BUSKİ projelerle ve çeşitli afişlerle halkı uyarmalıdır. İlçe belediyelerinin halka ulaşma anlamında daha başarılı olduğunu düşünüyorum. Çünkü suyun doğru kullanımına yönelik birçok afişleri var ve susuzluğu anlatamaya çalışıyorlar. Halkın bilinçlenmesi için bu çalışmalar elbette gerekli” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.