Telefon dolandırıcıları Karacabey’i sardı

Karacabey’de telefon dolandırıcılarının tuzağına düşen vatandaşın parasını polis kurtardı. Başka bir vatandaş ise dolandırıcılara 7 bin lirasını kaptırdı.
Bir vatandaşın ATM önünde sürekli telefonda konuştuğunu görenler şüphelenerek polise haber verdi. Gelen polis ekibi, A.A. isimi şahsın, dolandırıcıların hesabına ATM’den 2 bin lira aktardığı ve 19 bin lirasını da PTT’den dolandırıcının verdiği hesaba yeni gönderdiği bilgisini aldı. Vatandaşın hesabına bloke koyduran polis ekipleri, 19 bin liranın dolandırıcıların eline geçmeden engelledi. A.A’nın dolandırıcılara vereceği parayı bankadan kredi çekerek temin ettiği öğrenildi. Polisin “Dolandırılıyorsunuz” uyarısına inanmakta güçlük çeken A.A, yaşadığı şokun ardından ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.
Karacabey’de yaşanan bir diğer dolandırıcılık olayında ise, B.O, kendisini polis olarak tanıtan kişiye 7 bin lirasını kaptırdı. B.O’nun parayı toparlayabilmek için evinde bulunan ziynet eşyalarını bozdurduğu ve parayı ATM’den direk olarak dolandırıcının hesabına yatırdığı öğrenildi. Polis, her iki dolandırıcılık olayı ile ilgili soruşturma başlattı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.