Tek çözüm Atatürk’te birleşmektir!

Milli Merkez Anayasa Forumu 'nun önceki gün Karacabey'de gerçekleştirdiği, “Bölücü Anayasaya Hayır!” konulu toplantı büyük ilgi gördü.
    TBMM eski Başkanı Hüsamettin Cindoruk, Anayasa Mahkemesi eski Başkanı Yekta Güngör Özden ve İstanbul Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Kemal Alemderoğlu'nun çağrısıyla başlayan Milli Merkez Anayasa Forumu, Karacabey'de büyük ses getirdi.
    Atatürkçü Düşünce Derneği Karacabey Şubesi, Karacabey Ziraat Odası, İşçi Partisi İlçe Başkanlığı, HEPAR İlçe Başkanlığı, DP İlçe Başkanlığı, DSP İlçe Başkanlığı, Bursa Vatan Emek ve Cumhuriyet Birlikteliği, Ulusal Kanal ve Aydınlık Gazetesi Bursa Temsilciliği, Eğitim-İş ve Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin işbirliğinde gerçekleşecek olan “Forum Toplantısı”nda Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi hınca hınç doldu.
Toplantıya; Karacabey Belediye Başkanı Ergün Koç'un yanı sıra, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri yöneticileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Devlet eski Bakanı, DYP, DP eski Genel Başkan Yardımcısı Ufuk Söylemez, İP Bursa İl Başkanı Mehmet Alanbel, Yeniçağ Gazetesi Köşe Yazarı Yavuz Selim Demirağ ve Türkiye Gençlik Birliği Genel Başkanı İlker Yücel'in konuşmacı olarak katıldığı programda, “Bölünmez Anayasa”ya dikkat çekildi.
Diğer taraftan daha önceden toplantıya katılacağı belirtilen Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi eski Dekanı Prof. Dr. Zekeriya Beyaz'ın ise rahatsızlığı nedeniyle Karacabey'e gelemediği belirtildi.
Anayasa'nın milli değerlerden oluşması gerektiğine dikkat çeken konuşmacılar, Atatürk ve Türk kelimesinin anayasadan çıkartılmak istenmesini vatana ihanet olarak değerlendirdi.
Yeni anayasanın hiçbir hukuki dayanağının bulunmadığını ileri süren konuşmacılar, özellikle ilk maddenin değiştirilemeyeceğini, değiştirilmesi için teklif dahi verilemeyeceğini söyledi.
Konuşmacılar arasında en dikkat çeken açıklamayı DYP, DP eski Genel Başkan Yardımcısı Ufuk Söylemez yaptı.
Ülkenin bir bütün olduğunu ve hiçbir koşulda bölünemeyeceğini dile getiren Söylemez'in konuşması ayakta alkışlandı.
Türkiye Gençlik Birliği üyeleri tarafından konuşması sık sık sloganlarla kesilen Ufuk Söylemez, Atatürk'ün sözlerinden yola çıkarak gerçekleştirdiği açıklaması dikkat çekiciydi.
Atatürk'ün; “Ne mutlu Türk'üm diyene, Yurtta sulh cihanda sulh, Milletin istiklalini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır, Söz konusu vatansa gerisi teferruattır ve Bağımsızlık benim karakterimdir” sözlerine vurgu yapan Ufuk Söylemez, şunları söyledi;
“Atatürk; Ne mutlu Türk'üm diyene demiş. Ne mutlu Türk olana dememiş. Yani Türk milleti ayrım yapmayan üst kimliktir. Herkesi, Türk çatısı altında toplanmalıdır.
 Atatürk; Yurtta sulh cihanda sulh derken, Müslümanların karşısında, emperyalistlerin yanında olun demedi. Bu ülkeyi Suriye'ye karşı ABD'nin conileri mi koruyacak?
Tek çözüm Atatürk'te birleşmektir. Anayasa milli olmalıdır, milli değerler asla yok olmamalıdır. Karacabey'den AKP hükümetine sesleniyorum; Bu ülkeyi bölemezsiniz. Buna asla izin vermeyiz.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.