Tek başına iktidar olacağız!

Tek başına iktidar olacağız!
Karacabey Saadet Partisi Yönetimi, Başkan Hamit Çavdarlı önderliğinde Ankara’daki “1. Yerel Yönetimler Toplantısı”na katıldı.
Toplantıda konuşan Genel Başkan Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, hükümet için kritik dakikaların başladığını söyledi. Numan Kurtulmuş, “Bundan sonraki hedefimiz 5.2’lik oy oranını yüzde 10’a çıkartmak değil, iktidar olmaktır” dedi.
Milli Görüş belediyeciliğini ele alan Saadet Lideri Numan Kurtulmuş, 1984’den bu yana yapılan hizmetlerde imzası olan başkanlarına teşekkür etti. Önce Van ve Urfa’dan başlayıp sonra 5 ile, ardından Türkiye geneline yayılan Milli Görüş belediyecilik efsanesinin yeni bir perspektif getirdiğini vurgulayan Kurtulmuş, “Daha önce milletin görmediği bir şeydi. Türkiye’de Milli Görüş belediyeciliği öncesi ve sonrası diye iki dönem vardır” diye konuştu.
30 Mart’tan itibaren yeni bir döneme girildiğine işaret eden Kurtulmuş, “Bu hızla, vazifemiz Saadet Partisi’nin iktidarına hazırlanmaktır. Bundan sonra üzerimize düşen, yüzde 5,2’yi nasıl olur da yüzde 10’a çıkartırız değildir. Saadet Partisi’nin amacı, halkın ve hakkın gösterdiği istikamette, bu memlekete iktidar olmaktır” dedi.
Seçimde Saadet Partisi’ne olan ön yargıların kalktığını, buz dağlarının eridiğini vurgulayan Kurtulmuş, yapılan bir araştırmada ‘hangi partiye hiçbir zaman oy vermezsiniz?’ sorusuna yüzde 14’ünün hayır cevabı verdiğini kaydetti. Kurtulmuş, “Şimdi önümüzde yüzde 86’lık bir toplum kesimi diyor ki, ben Saadet Partisi’ne oy verebilirim. İşte amacımız, bu yüzde 86’lık kesimin oylarıyla Saadet Partisi’ni birinci olma noktasına getireceğiz” diye konuştu.
Milli Görüş belediyeciliğindeki 5 temel özelliğe dikkat çeken Kurtulmuş, bunları şöyle sıraladı:
* Belediyeler, halka açık yönetildi. Odasına çıkılamayan değil, her zaman millete açık olan belediyecilik yapıldı. Mahallelerde, halk meclislerinde millete hesap verildi. Türkiye’de bir ilk gerçekleştirildi.
* Bütçe disiplini sağlandı. Büyük borçlarla alınan belediyelerde, dev hizmetlere imza atıldı. Borç yönetimi nasıl olur gösterildi.
* Rüşvet ve yolsuzluk kaldırılmıştır. Son yıllarda belediyelerde ‘ rüşvet alan da veren de melundur’ yazısını görmüyoruz. Şimdi sizden tekrar ricam, bütün belediye başkanlarımdan ricam bu tabelaları belediyenin en görünen yerine asmanızdır.
* Yatırım hamleleriyle devrim yapıldı. Belediye başkanları, yatırımcı bakanlık gibi çalıştılar.
* Çevre yönetimindeki başarılara imza atıldı. Yüzüne bakılmayan, sokakları çöplerden geçilmeyen, meydanları olmayan şehirleri, örnek şehirler haline getirdiler.
Milli Görüş’ün yeni belediyecilik çıtasını da anlatan Numan Kurtulmuş, anlayışlarının katılımcılık, şeffaflık, denetlenebilirlik ve sosyal belediyecilik olduğunu sözlerine ekledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.