TDP’den “Güvenli İnternet” uyarısı

İlçe esnafı ve vatandaşlarla bir araya gelerek broşürler dağıtan TDP Polis Memurları İsmail Düzdağ ile Birol Demirmen, Güvenli İnternet konusuna dikkat çekti.
TDP Büro Amiri Komiser Yardımcısı Özcan Özkaya, ailelerin çocuklarını güvenli internet kullanmasına yardımcı olmasını istedi.
İnternet'in çok önemli bir bilgi kaynağı olduğunu vurgulayan Özkaya şunları söyledi; “Kendinizi eğitin, interneti öğrenin. Unutmayın ki internet hakkında siz ne kadar bilgi sahibi olursanız, çocuğunuzu da o kadar çok bilgilendirebilir ve internette var olan tehlikelerden koruyabilirsiniz.
İnterneti oturma odanıza taşıyın; bilgisayarı mutlaka evinizde ailenizin birlikte zaman geçirdiği yaşam odanıza koyun. Bu sayede çocuğunuzun internetle olan ilişkisini kontrol etmeniz daha kolay olacaktır. İnternet kullanımıyla ilgili kurallar belirleyin; kesinlikle çocuğunuzu zaman sınırlaması yapmalısınız.
İnternette karşılaştığı her şeye inanmaması konusunda çocuğunuzu uyarın
Çocuğunuzla bağlantıyı koparmayın; internette neler yaptığı, kimlerle iletişim halinde olduğu konusunda sürekli konuşun.
Çocuğunuzun internet adımlarını takip edin. Şifre ve kişisel bilgilerini paylaşmaması konusunda bilgilendirin. İnternette yaşadığı herhangi bir sorun olduğunda çocuğunuzun bu durumu sizinle paylaşabileceği konusunda kendisini rahat hissetmesini sağlayın asla aşırı tepki vermeyin.
Çocuğunuzun veya sizlerin internetle ilgili herhangi bir konuda tehlikede olduğunuzu hissettiğinizde şikâyet edin.
Çocuğunuzun sosyal ağ üyeliklerini izleyin. Güvenli internet kullanın virüs programları ile bilgisayarınızı koruyun.”
Toplum Destekli Polislik Büro Amiri Özcan Özkaya, son olarak ise ailelerin sorumluluklarına dikkat çekerek, “Unutmayın ki onlar çok masum, bize düşen görev çocuklarımızı korumaktır” şeklinde sözlerini noktaladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.