TDP, 14 Eylül’ü bilgilendirdi

Karacabey Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği, önceki gün 14 Eylül Ortaokulu'nda öğrencileri, “Toplum Düzenine ve Kurallarına Uyma, Trafik Bilincinin Oluşturulması ile Güvenli İnternet Kullanımı” konularında bilgilendirdi.
5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerine yönelik 12 şubeden 306 öğrenciye verilen bilgilendirmeyi Polis Memurları İsmail Düzdağ ve Birol Demirmen sundu.
Öğrencilere slaytlar eşliğinde konuyla ilgili önemli bilgileri paylaşan TDP Polis memurları, okula geliş ve gidişlerde nelere dikkat etmeleri gerektiği, tanımadıkları kişilerle kesinlikle arkadaşlık kurmamaları gerektiğini söyledi.
TDP yetkilileri ayrıca güvenlik açısından apartmanlarının öğrencilerden; kapılarını mutlaka kapalı tutmalarını, bunlara büyüklerinin de dikkat etmesi gerektiği, kapıyı “Kim O?” demeden ve tanımadıkları kişiye kesinlikle açmamaları, cadde ve sokaklarda oyun oynamanın tehlikeli olduğu, güvenli internet kullanımının önemi, internet başında saatlerce durmanın zararlı olduğu, kişisel bilgilerini ve sorun yaratacak resimlerini kesinlikle paylaşmamaları, iletişim bilgilerini paylaşmamaları, gizlilik ayarlarını kontrol etmeleri, tanımadıkları kişilerden gelen arkadaşlık tekliflerini kabul etmemelerini istedi. Bilgilendirme toplantısı soruların cevaplandırılmasının ardından sona erdi.
TDP büro memurları, 14 Eylül Ortaokulu Müdürü Kenan Demir başta olmak üzere Müdür Yardımcıları Güray Semet, Günay Sarı ve tüm öğretmenlere kendilerine bu imkanı sağladıkları için teşekkür etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.