TBMM araştırma komisyonu Karacabey’de

Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Özer Matlı ile bir araya gelen AK Parti Bursa Milletvekili Ali Koyuncu, zeytin, zeytin yağı ve yağlı tohum bitkilerinin üretilmesi ile satışında görülen problemleri araştıran komisyonun ilçedeki ziyareti hakkında fikir alışverişinde bulundu.
Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Toplantı Salonu’nda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan AK Parti Bursa Milletvekili Ali Koyuncu, dünyada gıda üretiminin öneminin giderek artması ve yağlık bitkilerin enerji üretiminde kullanılmasının, temel gıda üretiminde aksamalara neden olduğunu belirtti. Koyuncu, biodizel ve bioetanol üretiminin dünya hububat üretimin 5/1’ine denk geldiğini belirterek, insan besinlerinin enerji üretimindeki yerini işaret etti. Türkiye’nin yıllık yağlı tohum ihtiyacının %50’sinin dışarıdan karşılandığını belirten Koyuncu, komisyonun çalışma konusunun temelinde Türkiye’nin yağlı tohum ihtiyacındaki bu açık olduğunu kaydetti. Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Özer Matlı da yaptığı açıklamada, yağlı tohum üretiminde acilen bir devlet politikası oluşturulmasına değindi. Matlı, gelişen teknolojiyle birlikte enerji üretiminde yağlı tohum bitkilerinin daha çok oranda kullanılmasının, ileride gıda sıkıntısını beraberinde getireceğini söyledi.
Zeytin, zeytin yağı ile diğer bitkisel yağların üretiminde ve ticaretinde yaşanan sorunları araştıran TBMM araştırma komisyonu bu gün saat 11:00’de Karacabey’e gelecek. AK Parti Balıkesir Milletvekili A. Edip Uğur, başkanlığındaki TBMM Araştırma Komisyon’u Trakya Birlik üyeleriyle bir araya gelerek, Trakya Birlik Karacabey tesislerinde incelemede bulunacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.