Tayan’dan “Hodri Meydan”

Turhan Tayan, AKP’nin Karacabey’e hiç bir hizmet getirmediğini söyledi:
*’Hodri Meydan’ diyen Tayan, AKP milletvekili adaylarını Cumhuriyet Alanı’nda Açık Oturuma davet etti.
Karacabey’de seçim çalışmalarına hız veren DP Bursa 1. sıra milletvekili adayı Turhan Tayan Gölecik Barajı’nın yapılacağını ve halkın susuz bırakılmayacağını dile getirirken, AKP’nin rantçılara hizmet ettiğini söyledi.
Karacabey Demokrat Parti binasında dün yaptığı basın açıklamasıyla AKP’ye yüklenen Tayan, “Beş yıldır iktidarda olan AKP, Karacabey’e bir çivi bile çakmamıştır. Ovadaki köy yollarını kendi hallerine bıraktılar. Karacabey için yaşamsal  önem taşıyan Gölecik Barajı’nı yapmayı akıllarına bile getirmediler. Seçilmek için buralara gelip bol bol palavra sıkmaktadırlar. Çiftçi Balıkesir ve Bursa arasındaki su savaşında sahipsiz bırakılmıştır. Ancak çiftçinin sesini iktidar partisi adayları duymamaktadır.
1991 1995 yılları arasında, DYP TBMM Grup Başkan Vekili olarak el attığımız her yerden ses getirdik. Karacabey ve yöresine yaptığımız hizmetler ortadadır. Bugünküler ise sadece laf üretmekten başka iş yapmıyorlar. 2001 yılında yaşanan susuzluğu hatırlayın, bir telefon görüşmesi sonrası kanalları suyla doldurduk.  


Buna köy muhtarları ve sulama birliği idarecileri tanıktır. Bu günkü iktidar ise soruna çözüm bulmak yerine çiftçiye akıl vermeye çalışıyor. “Ananı da al git” diyor. Çiftçinin ekeceği ürüne ve suyuna Ankara’dan karar veremezsin. Çiftçi girdilerindeki pahalılık nedeniyle isyan ediyor, hala akıl vermeye çalışıyorlar. Çiftçi gerçek ve elle tutulur çözüm istiyor, destek bekliyor.
AKP çiftçiye ilk kez kendi iktidarları sırasında mazot ve gübre desteği verildiğini gazete ilanıyla iddia ediyor. Milletin gözünün içine baka baka yalan söylüyorlar. 1996 yılında % 50 gübre desteğini ilk biz verdik. AKP iktidara geldiği zaman dönüm başına 16 YTL doğrudan gelir desteği verilirken, ertesi yıl 10 YTL’ye düştü, şimdi ise 6 YTL destekleme verilmektedir. Verilmeyen 10 YTL, destekleme içinde gösterilerek çiftçi aldatılmaktadır” dedi.
Karacabey Cumhuriyet Meydanı’nda AKP milletvekili adaylarını açık oturuma davet eden Turhan Tayan, “ Gelin halkın önünde tartışalım, sorunlar ve çözümler nelermiş herkes öğrensin. İktidar olduğumuz zaman mazottan, gübreden ve zirai ilaçtan ÖTV’yi kaldırarak KDV’yi düşüreceğiz. Açıkça söylüyoruz, hizmetten geri kalmayacağız.  Bugüne kadar yaptık, yine yapacağız. Elektrikli sulamaya geçilerek çiftçiye ucuz sulama imkânı sağlanacak. Sulama Birlikleri’nin borçlarını sıfırlayacağız. Beş yıldır yama bile yapılmayan Okçugöl yolu derhal programa alınacaktır. Kuraklık nedeniyle kıvranan çiftçimize Gölecik Barajı’nı yaparak namus borcumuzu ödemek istiyoruz. Eğitim ve sağlık alanındaki eksiklikler giderilecek. Karacabey’e Gıda Ağırlıklı Organize Sanayi Bölgesi getirilerek kalkınmaya hız vereceğiz. Demokrat Parti çiftçi demek, esnaf demek ve hizmet demektir” diye konuştu.
Karacabey esnafını işyerlerinde ziyaret eden Tayan, gece de  Dağkadı ve Tophisar köylerine giderek çiftçilerden destek istedi.








Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.