ÖSS Sonuçları açıklandı

ÖSS Sonuçları açıklandı 17 Haziran 2007 tarihinde 1 milyon 640 bin 259 adayın katıldığı ÖSS sınavı sonuçları bugün açıklanacak. Adaylar sonuçları saat 10.30`dan itibaren ÖSYM`nin http://oss.osym.gov.tr ve http://oss2007.osym.gov.tr internet adreslerinden öğrenebilecek. ÖSS Sosyal Bilimler-2 testinin kamuoyuna açıklanan kopyasındaki 26. mantık sorusunun iptaline karar verildiği ve değerlendirmenin buna göre yapılacağı bildirildi.
Karacabey Uğur Dershanesi Kurucusu Mehmet Yıldız ÖSS sonuçlarının açıklanmasının ardından kimi öğrenci ve ailelerinin sevinç, bazılarının ise üzüntü yaşayacağını belirtirken, “Her iki gruptakilere öncelikli önerimiz bu duyguları ölçülü yaşamalarıdır. Sevinçlerini ve üzüntülerini abartmamaları gerekir.
Umduğunu bulamayan öğrenci ve ailelere biraz daha gerçekçi, sakin ve soğukkanlı davranarak alternatifleri iyi değerlendirmelerini öneriyoruz. Öğrenci ve aileleri gerekli görüyorlarsa bu süreçte uzmanlara da danışabilirler. Sınavda istediği başarıyı yakalayamayan öğrencinin önünde birden fazla seçenek var. Daha fazla çalışarak amacını gerçekleştirebilir. Düşük puanla öğrenci alan bir bölümü tercih edebilir. Bu sene beklediği puanı alamayan öğrenci seneye tekrar sınava girerek amacına olaşabilir. Gençler tercihlerini yaparken hayattan beklentilerini göz önüne almalıdır. Dershane olarak ÖSS tercihlerinde de öğrencilerimize rehberlik hizmeti vereceğiz. Gençler kendilerine uygun olmayan hedefler belirleyebilirler. Bu nedenle gençler kendilerini doğru değerlendirmeye çalışmalılar. Aileler çocuklarının beklentilerini de hesaba katarak onlara meslek seçiminde destek olmalıdır” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.