Tatilcilere hırsız uyarısı

Karacabey Emniyet Müdürlüğü, yaz tatilinde hırsızlık sürpriziyle karşılaşılmaması için vatandaşları uyardı.
Posta kutusunda biriken gazete, mektup ve faturaların hırsızlara davetiye çıkardığına dikkat çeken Emniyet Müdürü Varkın Suyuak, “Tatile giderken komşunuza haber verin ve gerekli her türlü önlemi alın” dedi.
Suyuak, hırsızların tatil yapmadığını anımsatarak, “Evinizi uzun süreli terkettiğinizi hırsızlara hissettirmeyin. Tatildeyken kapınızın önünde veya posta kutunuzda biriken gazete, mektup, fatura ve benzeri evraklar hırsızlara davetiye olacağından, bunları komşularınıza almalarını söyleyin. Evinizden uzun süre ayrılacaksanız, güvendiğiniz bir komşunuza, gerektiğinde sizi nerede bulabileceğini bildirin. Plajlar, kampingler, piknik alanları ve benzeri dinlenme ve eğlenme yerleri hırsızlığın en kolay yapıldığı yerlerdendir. Böyle yerlere giderken değerli eşyalarınızı yanınızda götürmeyiniz, götürdüğünüzde bir kişinin sürekli eşyalarınızın yanında bulunmasını sağlayınız” şeklinde konuştu.
Suyuak, tatile gideceklere hırsızlık olaylarına karşı şu tavsiyelerde bulundu:
“Evin etrafını ışıklandırın ve alarm sistemi kurun. Hırsızlığa karşı kıymetli eşyaları sigortalayın. Evden çıkmadan kapı ve pencereleri iyice kilitleyin. Hırsızlar eve girdiğinde, öncelikle yatak odasını karıştırdığından, kıymetli eşyaları değişik yerde saklayın.
Evden uzun süreli ayrıldığınızda, değerli eşya ve mücevheratları güvenilen birine teslim edin. Kısa süreli bile olsa evden ayrıldığında kapıyı mutlaka kilitleyin. Büyük sitelerde özel güvenlik görevlisi tutun. Apartman giriş kapısını sürekli kapalı tutun, mümkünse kapıya çifte kilit yaptırın. Çatı katındaki banyo pencerelerinden, tuvalet pencerelerinden, havalandırmalardan hırsızın eve girebileceğini unutmayın! Güvenlik zaaflarını tespit ederek, polisten yardım isteyin ve evinizi sigortalatın.” diye alınacak önlemleri sıraladı.
Özellikle tatil dönemlerindeki tatilcilere seslenen Suyuak, önlemlere karşın hırsızlığa uğrayan vatandaşlara “paniğe kapılmayın” çağrısında bulunarak, “Soğukkanlı olmaya çalışınız ve hiçbir eşyaya dokunmayınız. En yakın telefondan 155 Polis İmdat’ı arayınız, mümkün olduğu kadar ayrıntılı bilgi vermeye çalışınız. Çalınan eşyaları en ince ayrıntılarına kadar tanımlayınız ve ayırt edilebilir özellikleri hakkında bilgi veriniz. Çekleriniz çalınmışsa ilgili bankalara derhal bilgi veriniz” açıklamasında bulundu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.