Tarım ve Gıda Bakanlığı kurulacak olması veterinerleri sevindirdi

Hükümet tarafından Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı`nın yerine Tarım ve Gıda Bakanlığı kurulacağının açıklanması veteriner hekimlerden olumlu tepki aldı.     Bursa Veteriner Hekimler Odası Karacabey Temsilcisi Hayati Demirel, hükümetin çok doğru bir adım attığını, Türkiye`de güvenli gıdanın tesisi için bu adımı desteklerini söyledi. Demirel, Tarım Bakanlığı`nda 1985 yılında yapılan düzenleme ile ziraat ve veteriner işlerinin birleştirildiğini ve il tarım müdürlükleri kurulduğunu belirterek, “Maalesef bu birleşmede Veteriner Hekimlerin statüsü net olarak belli olmamıştı. Veteriner hekimler süreç içinde de kamudan dışlandı. Böylece ülke hayvancılığı büyük zarar gördü. Bundan da kötü olanı ise ülkemizde hayvan kaynaklı gıdaların denetimlerinde büyük aksaklıklar yaşanmaya başlaması oldu” dedi.
Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı`nın Tarım ve Gıda Bakanlığı olarak yeniden yapılandırılması ile yaşanan aksaklıkların da son bulacağına inandıklarını belirten Hayati Demirel, “Biraz da AB müktesebatı gereği yapılan bu düzenleme ile çiftlikten sofraya güvenli gıda konusunda ülkemizde önemli bir adım atılmış olacaktır” diye konuştu.
Yaklaşık 10 gün önce yapılan Bakanlar Kurulu toplantısında ele alınan düzenleme sonrasında Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek tarafından yapılan açıklamayı çok dikkatli takip ettiklerini belirten Demirel, “Açıklamadan anladığımız kadarıyla Türkiye`de tarım ve hayvancılık ile gıda üretimi ve satışı konusundaki sorunlar çözüme kavuşacak. Herkesin yetki ve sorumluluk alanları belli olacak. Yapılacak bürokratik düzenleme ile de yaşanan karışıklıklar son bulacak. En önemlisi ise hayvancılık ve güvenli gıda alanında devrim niteliğinde uygulamalar başlayacak. Bu düzenleme sırasında güvenli gıda konusunda çok bilgili olan bir veteriner hekimin bakan olması ise ayrı bir şanstır.
Meslektaşımız olan Sayın Mehdi Eker gıda güvenliğinin ne demek olduğun bilen değerli bir isim olduğu için düzenleme toplum yararına çok önemli adımlar atılacağı inancındayız. Bu gelişme ülkemizin tarım ve hayvancılığına faydalı olacaktır. Güvenli gıda konusunda Türkiye daha emin bir ülke haline gelecektir” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.