Adres bildirimine dikkat!

Adres bildirimine dikkat!
Karacabey Nüfus Müdürlüğü, “Mernis Projesi” kapsamında “Gerçek adres bildirimine” uyum sağlamayanlar hakkında suç duyurusunda bulundu.
Yapılan incelemeler sonucunda, 51 adet gerçeğe aykırı adres bildiriminin belirlendiğine dikkat çeken Nüfus Müdürü Huriye Yalın, Emniyet Müdürlüğü ile ortak çalışma başlattıkları dile getirdi.
Gerçeğe aykırı bildirimler arasında, çocuklarını istedikleri okula kayıt yaptırmak için yakın adres beyanında bulunan veliler ile seçimler sırasında köyde ve aynı zamanda Karacabey’de ikamet ettiği görülen vatandaşların olduğu belirtildi.
Polisler, herhangi bir konuttaki gerçeğe aykırı adres bildirimlerini belirlemek amacıyla kapı kapı dolaşıyor.
Yüz yüze yapılan gerçek bildirimler sırasında “Mernis Projesi”nde kayıtlı aileler yeniden tespit edilirken, gerçeğe aykırı bildirimde bulunanlar ise tutanaklara geçirilerek Karacabey Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulduğu belirtildi.
Nüfus Müdürü Huriye Yalın, adres değişikliğini 20 gün içinde bildirmeyenlere 322 TL. ile nüfus cüzdanını kaybedenlere 62 TL. para cezası uygulandığını vurguladı.
5490 sayılı “Nüfus Hizmetleri Kanunu”na göre, gerçek dışı bildirimlere 6 aydan 4 yıla kadar hapis cezası istenilebilecek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.