Tarfaş’ta yangın

*Sütaş A.Ş.’ye bağlı Tarfaş’ın Ek Hayvan Üretim Tesisleri’ndeki samanlıklar, dün foklift makinesinin eksozundan çıktığı sanılan kıvılcım nedeniyle alev aldı.
*Öğle saatlerinde çıkan yangında, biri asker 4 kişi hafif şekilde yaralandı.
*Rüzgarın etkisiyle alevleri kontrol altına alınmakta zorlanan Karacabey itfaiye ekiplerine, Bursa, Mustafakemalpaşa ile çevre ilçelerden yardım geldi.Karacabey Köprülü Kavşağı yakınlarındaki SÜTAŞ’a bağlı Tarfaş bünyesindeki ek hayvan üretim tesislerinin samanlık bölümünde, öğle saatlerinde meydana gelen yangın tedirginlik yarattı.
Çok sayıda itfaiye aracının müdahale ettiği yangında damızlık sığırlar kurtarılırken kurtarılırken, çalışmalar sırasında aralarında bir askerin de bulunduğu 4 kişi hafif şekilde yaralandı.
Yangına, ilk müdahale çiftlik çalışanlarınca yapıldı.
Hayvanlar daha güvenli bir yere nakledildikten sonra yangın söndürme çalışmaları tüm hızıyla sürdü. Rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüyen yangın güçlükle de olsa kontrol altına alındı.
Karacabey dışından, Bursa merkez ile çevre ilçelerden gelen çok sayıda itfaiye ve Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri müdahale etti.
Sütaş A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz, yangın haberini alır almaz özel helikopteriyle Tarfaş’a geldi. Olay yerinde inceleme yapan Yılmaz, üzüntü yaratan yangınla ilgili ayrıntılı bilgi aldı.
Çiftliğin hayvan üretim tesislerinde 50 kişinin çalıştığı belirtilirken, yangının, içerde çalışan foklift makinasının (palet) eksozundan çıkan kıvılcım sonucu samanlara sıçrayarak büyüdüğü sanılıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.