CHP, çiftçinin yanında!

Karacabey’deki sıkıntıları yerinde inceleyen CHP Bursa Milletvekili Kemal Demirel, Şahinköy’ün “Beyaz Zehir”le mücadelesi ile köy yollarının standartlarının yükseltilmesi konularını mercek altına aldı.
CHP İlçe Başkanı Orhan Karabaş ile birlikte dün Şahinköylülerin sorunlarını dinleyen Bursa Milletvekili Kemal Demirel, AK Parti iktidarının halkı kandırdığını ileri sürdü.
Şahinköy halkının feryadına kulak veren Demirel, “Beyaz Zehir”in Karacabey Ovası’nı bitirmek üzere olduğunu kaydetti.
Şahinköylülerin feryatlarını meclise taşıyacağı sözünü veren Demirel, konunun takipçisi olacaklarını söyledi.
Halka verilen sözlerin yerine getirilmediğini anlatan Demirel, “Karadağ’da tutanın elinde kalan taş ve mermer ocakları Ova’yı katlediyor, AKP ise bunlara göz yumuyor.
Hatta talancılara destek oluyor. Halkın tepkisini görmezden geliyor. Sulu Sistemle faaliyet göstermesi gereken Taş Ocakları, susuz ve kaçak çalışarak, çevreye ‘Beyaz Zehir’ akıtıyor. Hiç kimse de yasaların çiğnenmesine, tarım topraklarının çoraklaşmasına ses çıkarmıyor. Bu nasıl bir anlayıştır? 2.5 yıldır, halkın sesine kulak vermeyen AKP, katliama adeta göz yumuyor. Konunun takipçisi olacağız. Köylümüzün yanındayız. Sıkıntılar çözüme kavuşana kadar işin peşini bırakmayacağız” dedi.
CHP İlçe Başkanı Orhan Karabaş ise, Şahinköylülerin haklı feryadına kulak verilmesini istedi. Taş Ocakları’nın Ova’yı toz haline getirmesi nedeniyle verimin yüzde 80 düştüğünü dile getiren Karabaş, “Konu basit değildir. Acil çözüm bulunması gerekmektedir. Şahinköylülerin 2.5 yıldır Taş Ocakaları’na olan tepkisine kulak verilmelidir. Türkiye’nin en verimli tarım arazilerine sahip olan Karacabey Ovası’nın ‘Beyaz Zehir’e teslim olmasına seyirci kalamayız. Halkın partisi CHP, Şahinköylülerin haklı feryatlarını sürekli gündemde tutarak, çözüm için ne gerekiyorsa yapacaktır” diye konuştu.
Köy yollarının asfaltlanma sözü tutulmadı!
Karacabey’deki bazı köylerin yol sorunlarının halen çözümlenmediğine değinen CHP Bursa Milletvekili Kemal Demirel, konuyla ilgili meclise soru önergesi verdiğini belirti.
Önceki gün Karacabey’e gelerek, CHP Karacabey İlçe Başkanı Orhan Karabaş ve CHP İl Genel Meclis Üyesi Hüseyin Süzen ile birlikte köyleri gezen Demirel, verdiği önerge ile ilgili açıklama yaptı.
Tophisar, Sultaniye, Akhisar ve İsmetpaşa köylerinin yol standartlarını yükseltmek için alt yapı çalışmalarının 2009 yılı içerisinde yapılacağını, Sazlıca ve Tophisar Köyü arasındaki yola sıcak asfalt yapımı için ödenek ayrıldığında programa alınacağını söyledi. AK Parti iktidarı tarafından verilen sözlerin yerine getirilmediğine değinen Kemal Demirel, bu güne kadar her hangi bir çalışma başlatılmadığını vurguladı.
Köylerde inceleme yapan Demirel, toz ve topraktan geçen mahsüllere zarar verdiğine değinerek, bu sorunları daha önce de gündeme getirdiklerini ancak kesin bir cevap alamadıklarını dile getirdi.
CHP Karacabey İlçe Başkanı Orhan Karabaş, Canbaz-İnkaya yol bağlantısı ile Yeşildere Barajını gündeme taşımaya hazırlandıklarını belirtti.
Yeşildere Barajının yaklaşık 35 bin dekar alana faydalı olacağını vurgulayan Karabaş, özellikle bu konunun üzerinde çok durduklarını sözlerine ekledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.