Taksiciler isyanda

Taksiciler isyanda
Karacabey Cumhuriyet Meydanı’ndaki taksicilere Belediye’den, “Araçlarınızı otoparka çekin” uyarısı, esnafın tepkisini çekti.
Cumhuriyet Meydan’ındaki 6 durakta hizmet veren 40 taksici esnafına çağrı yapan ve araçlarının otoparka çekilmesini isteyen Belediye’ye Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Fikret Kula tepki gösterdi.
Fikret Kula, Belediyeyle araçların kaldırılması konusunda uzlaştıklarını ancak bazı düzenlemeler yapılmadan bu uygulamanın başlatılmasının doru olmadığını kaydetti. Kula, Başkan Koç’un bu konuda kendilerine Katlı Otopark’ta yer tahsis ettiğini, ancak bu yerin şu an için yazıhane olarak kullanılamayacağını söyledi. Taksici esnafının yaşadığı sıkıntıyı aktaran Fikret Kula, “Belediye fazla araçların Katlı Otopark’a girmesini istedi. Belediye Başkanı ile yaptığımız görüşmelerde yazıhane olarak kullanabilecekleri bir yer tahsis edilmesi halinde bunun mümkün olduğunu belirttik. Ancak dün Zabıta duraklardaki araç sayısının ikiye indirilmemesi halinde, ceza keseceklerini duyurdu. Kaymakam Dursun Balaban ise yetkinin kendisinde olduğunu ve Katlı Otopark’taki yerin hazır olmaması halinde buraya geçmememizi istedi. Taksici esnafı olarak bizler de bu konuda Belediye’ye yardımcı olmaktan yanayız. Ancak esnafın başını sokacak bir yer ve müşterilerinin ulaşacağı bir telefon olmadan bunun gerçekleştirilmesi taksicilere vurulan bir darbedir” şeklinde konuşarak gerginliğin ortadan kaldırılmasını istedi.
Kula, alanda bu açıklamarı yaparken taksici esnafı kendilerine doğru gelen Başkan Koç’a yöneldi. Başkan Koç, Fikret Kula ve taksici esnafı Belediye önünde kısa süreli bir tartışma yaşadı. Taksiciler, verilen sözlerin yerine getirilmediğini söyleyince, Koç’un hışmına uğradı. “Sizden mi öğreneceğiz ne yapacağımızı?” diye çıkışan Koç, tartışma büyümeden, Belediye’ye ait bir araca binerek uzaklaştı. Koç’un esnafa cavap vermeden uzaklaşması taksicileri şaşkına çevirdi.
Belediye’nin yazıhane olarak gösterdiği yerde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Fikret Kula, Katlı Otopark’ta bulunan tuvalet üzerindeki boş dükkanın kendilerine tahsis edildiğini belirtti. Kula, bu yerin Belediye tarafından düzenlenmesinden sonra faailiyet göstereceklerini sözlerine ekledi. Şu an için burasının ahırdan farksız olduğuna işaret eden Kula, kapısı ve penceresi olmayan bir yerde esnafın barınmasının mümkün olmadığını kaydetti.
Belediye Encümeni’nde alınan kararla Konak, Şeker ve Kar taksi duraklarının Meydandaki durak sayısının fazla oluşu nedeniyle kapatıldığını belirten Fikret Kula, buradaki esnafların Funda, Meydan ve Şehir taksi duraklarına katıldığını söyledi. Kula, Belediye’den yazıhane olarak kullanılacak yerin kapı, pencere, telefon ve elektrik ihtiyacının giderilmesi sırasındaki süre içerisinde kendilerine yardımcı olmasını istediklerini sözlerine ekledi.
Taksici esnaflarından Erdem Çalıbaşı ise Başkan’ın siyasi davrandığını ileri sürdü. Seçimden önce yaşananlar nedeniyle Koç’un taksicilerden intikam almaya çalıştığını iddia eden Çalıbaşı, meydandaki araç kalabalığı nedeniyle kendilerinin kurban edildiğini söyledi.
Taksici esnafları Belediye’den yer konusunda yardımcı olmasını isterken, elektrik, telefon ve su gibi ihtiyaçların karşılanacağı yönünde verilen sözlerin yerine getirilmesini istedi. Katlı Otoparklara LPG’li araçların girmesinin yasak olmasına karşın, Belediye’nin otoparka 38 LPG’li araç soktuğunu dile getiren bazı esnaflar ise faciaya davetiye çıkarıldığını ileri sürdü. Yaşanacak üzücü bir olayın hiç bir şekilde telafisinin olmadığını söyleyen esnaflar, bunun altından kimsenin kalkamayacağına dikkat çekti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.