Süt Toplama Merkezleri için heyecanlı bekleyiş

Karacabey Süt Üreticileri Birliği'nin talebi ile projesi çizilen Süt Toplama Merkezleri İnşaatı yapımı ile ilgili heyecanlı bekleyişte sona yaklaşılıyor. İnşaatını Karacabey Belediyesinin üstlendiği proje kapsamında belirlenen 14 köye, AB standartlarında süt toplama merkezi kurulacak.
Bu gelişmenin ilçedeki süt üreticileri için devrim niteliğinde olduğu belirtildi.
Tarım'ın olduğu kadar hayvancılıkta da büyük öneme sahip olan ve günlük temin edilen süt miktarının 245 bin litre olduğu Karacabey'de, modern hizmet sağlayacak bir yapı hazırlamak için kolları sıvayan Karacabey Süt Birliği, hazırladığı proje ile Karacabey Belediyesi'nin yatırım desteğiyle ilçede süt alanında önemli bir hizmete imza atıyor.
Yapılacak tesisler ile modern süt toplama merkezleri inşa edilerek ve sütün bu tesislerde soğutulup kalitesinin bozulmadan sanayiciye ulaştırılmasının, üretici açısından olduğu kadar tüketici açısından da büyük önem kazandığının altını çizen Süt Birliği Başkanı Mehmet Erdem, “Bu proje hem tüketicinin, hem üreticinin ihtiyaçlarına tam olarak cevap verecek” dedi.
Belediye Başkanı Ergün Koç ise, çiftçiye verilmesi gereken önemi bir kez daha yinelerken, projenin finansmanı için Türkiye'nin Avrupa Birliği'nden sağladığı hibe kredilerinden yararlanması adına Valiliğe başvurduklarını söyledi.
Söz konusu proje ile Subaşı, Yolağazı, Beylik, Karasu, Sultaniye, Ortasarıbey, Seyran, Aksihar, Tophisar, Küçükkarağaç, Şahmelek, Bakırköy ve Hotanlı köylerine AB standartlarında süt toplama tesisleri kurulacak.
Türkiye'deki bütün il ve ilçelere örnek olacak bu proje için önceki gün bir araya gelen Karacabey Belediye Başkanı Ergün Koç ve Karacabey Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Erdem, Bursa'da Bursa Valiliği AB ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezine giderek gerekli temaslarda bulundu. Başkan Koç, en kısa zamanda projenin ihalesinin gerçekleşeceği müjdesini de ilçe halkına verdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.