Süt ekonomik ve sosyal bir gelişmedir!

Süt ekonomik ve sosyal bir gelişmedir!
Sütaş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz, “21 Mayıs Dünya Süt Günü” ile ilgili yaptığı açıklamada, süt üretimi ile tüketiminin ekonomik ve sosyal gelişmenin bir ölçüsü olduğunu belirtti.
Uluslararası Sütçülük Federasyonu’nun (IDF) 1956 yılında aldığı kararla “21 Mayıs”ın federasyona üye tüm ülkelerde ‘Dünya Süt Günü’ olarak kabul edildiğini hatırlatan Yılmaz, Türkiye’de de 1991’den bu yana kutlandığını kaydetti.
Yılmaz sözlerini şöyle sürdürdü; “Ülkemizde süt ve süt ürünleri, son dönemde, “yoğurt tebliği” olarak bilinen Fermente Süt Ürünleri Tebliği’nde yapılan değişiklik, süt piyasasını düzenlemek için Tarım Bakanlığı’nın sağladığı 30 milyon liralık kaynak ile fazla çiğ sütün süt tozu yapılacak olması ve Ulusal Süt Konseyi’nin kurulması sayesinde bir hayli gündemdedir. Sütün, yoğurdun bu kadar gündemde olması, kamunun ve kamuoyunun konuya artan ilgisi, toplumumuzun sağlıklı gelişimi, çiftçimizin kalkınması ve üretimin artması yönünde önemli bir kazançtır.
Çünkü, gelecek nesillerimize, çocuklarımızın ve gençlerimizin fiziksel ve zihinsel kapasitesine, süt ve süt ürünleri tüketmelerini sağlamaktan daha büyük bir yatırım olamaz. Öte yandan, üreticimizi düzenli gelire kavuşturacak ve refahını artıracak öncelikli yol da süt hayvancılığı ve üretimidir. Dolayısıyla içilecek her bardak süt ve ayran, yenilecek her bir kaşık yoğurt, tüketilecek her parça peynir ve tereyağ, Türkiye’nin geleceğine yapılacak bir yatırımdır.
Bu kadar stratejik olan süt ve süt ürünleri sektörü, tüm tarafların katılımıyla ve bir bütünlük içinde yönetilmelidir. Dünyadaki örneklerinde de olduğu gibi, yeni kurulan Ulusal Süt Konseyi’miz, sektörün geleceğine umutla bakabilmemizi sağlayan önemli bir gelişme olmuştur. Süt ve süt ürünleri, Anadolu beslenme kültürünün de ortak paydası, çocuğumuzun maması, hastalığımızın ilacı, soframızın en temel aşıdır.
Beslenmemizde bu kadar önemli yer tutan, hayvansal proteinin en dengeli ve en hesaplı kaynağı olan süt ve süt ürünlerinin önemini topluma benimsetebilmek için, üreticisinden tüketicisine, öğretmeninden sanatçısına, sanayicisinden sporcusuna herkesin birer süt gönüllüsü olması gerekir. Bu duygularla “21 Mayıs Dünya Süt Günü”nü kutlarım.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.