Susurluk Şeker Fabrikası, Panko-Birlik’e verilsin

Karacabey Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Karaca, özelleştirme kapsamında olan Susurluk Şeker Fabrikası’nın ihale yapılmaksızın ETİ-BOR’a verileceği yönündeki haberlere tepki gösterdi.
Karaca, satışa çıkarılan 25 şeker fabrikası arasında Susurluk Şeker Fabrikası’nın bulunmadığını belirterek, söz konusu fabrikanın Eti-Bor’a devredileceğini öğrendiklerini kaydetti. Uygulamanın bölgedeki çiftçi, işçi ve esnafa büyük darbe vuracağını söyleyen Nuri Karaca, “Pancar üreticisinin kuruluşu olan Panko-Birlik fabrikaya taliptir. Panko-Birlik Genel Başkanı Recep Konuk’la yaptığımız görüşmede Susurluk Şeker Fabrikası almak için teknik çalışmaları hazırladıklarını, fi-nansman sorununu da çözdüklerini söyledi. Şeker fabrikalarının sektör dışındaki kişi ve kurumlara satılması, pancar ve şeker üretiminin sonunu hazırlayacaktır.
Şeker fabrikalarının satılmaması halinde Panko-Birlik’e kiralanmalıdır. Bu konudaki teklif Panko-Birlik Genel Başkanı Recep Konuk tarafından Başbakana iletilmiştir. Üreticiler olarak Bursa Milletvekilleri ve Sosyal Çalışma Bakanı Faruk Çelik’i göreve davet ediyoruz.
Bölge çiftçimizin en önemli ve geleneksel ürünü olan pancar tarımını tehlikeye atmamak için Susurluk Şeker Fabrikası’nın Panko-Birlik’e satılması veya kiraya verilmesi bölge üreticisinin isteğidir. Bu istek gerçekleştirilirse bölge çiftçisi ve esnafı kendilerine minnettar kalacaktır” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.