Sümer Mağazası’ndaki yangın korkuttu

Sümer Mağazası’ndaki yangın korkuttu
Karacabey Panayır Caddesi üzerindeki Yeni Sümer Mağazası’nda çıkan yangın korkulu dakikalar yaşattı.
            Önceki akşam saat 20.00 sıralarında mağazadan duman çıktığını gören vatandaşların ihbarı ile olay yerine gelen itfaiye ekibi, camları kırmakta tereddüt etti. İşyeri sahibine ulaşılarak telefonla onayının alınmasının ardından camlar kırıldı. Alevlerin büyüme tehlikesine karşı çevrede geniş çaplı güvenlik önlemi alındı.       
Bu arada olay yerinde park halindeki itfaiye aracının freni boşalınca yolda bekleyen 16 A 7945 plakalı polis otosuna çarparak durabildi. Polis otosunun sağ ön kapısı büyük hasar görürken, yangın söndürme çalışmalarında yaşanan aksilikler bununla da kalmadı. Dumanların arasına dalan itfaiye görevlisinin kullandığı oksijen tüpü bitince zehirlenme tehlikesi yaşandı.
            İşyerinin kapanmasından yaklaşık yarım saat sonra elektrik kontağının kısa devre yapmasıyla oluştuğu bildirilen yangında, bir bilgisayar, bir yazarkasa ve POS cihazları yanarken, alevlerin yayılmasının engellenmesiyle kurtarılan giyim eşyaları da dumandan zarar gördü. Ömer Süngü’ye ait mağazada yaklaşık 170 bin YTL hasar oluştuğu belirtildi.
            Mağazanın arka bölümünde çıkan yangın ön taraflara sıçramadan itfaiye ekibi tarafından 1 saatlik çalışmanın ardından tamamen söndürülerek kontrol altına alındı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.