Suçluluk telaşı şaşırtmış

Kaymakam Adem Saçan, OSB Başkanı Erhan Onar’a yüklendi:
Mustafakemalpaşa OSB Başkanı Erhan Onar’ın kendisi ile ilgili eleştirilerini “Suçluluk içinde verilen beyanatlar” şeklinde değerlendiren Kaymakam Adem Saçan, “Kamuoyu yanıltılmak isteniyor. Bir takım kirli ve karmaşık hareketlerle Marzinç’le ilgili çıkış noktası başka yöne saptırılıyor” dedi.
            Onar’ın kendisini haklı çıkarma telaşı içinde olduğunu ve bu nedenle yalan yanlış beyanatlarla gündemi saptırdığını belirten Saçan, herkesle yüzleşmeye hazır olduğunu duyurdu.
            Kendisinin iftira atılarak karalanmak istendiğini ileri süren Kaymakam Adem Saçan dün yaptığı yazılı basın açıklamasında şöyle konuştu.
            “Erhan Onar”ın Sayın Saçan olarak bahsettiği ve nerede ise itham ettiği kimse bu ilçenin Devleti temsil eden Kaymakamlık Makamıdır. Kişisel fani, görevler devamlılık ifade ederler. İlçe Kaymakamı Adem Saçan gider, bu koltuğa başka bir meslektaşım oturur. 28 yıllık meslek hayatımda bir oda başkanının Kaymakamlık makamına bu şekilde dil uzattığına ilk defa şahit oluyorum. Bu kadar süre içerisinde Devletin Kaymakamının hiçbir karanlık işin içerisinde olması söz konusu değildir. Hayatım süresince bu şekilde menfaat ile ilişkilendirildiğim olmamıştır. Sayın OSB Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Onar şahsım ile ilgili en ufak bir bilgiye sahipse şikâyetçi olabilir. Yönetim Kurulu üyelerini baskı altına aldığımı iddia edecek kadar ileri gitmektedir. Ben tersini iddia ediyorum. Birileri “Erhan Onar’a öldürseniz oy vermeyiz” derken, aynı gün birilerinin baskısı ile nasıl oy verdiklerini kamuoyundan neden gizlenmektedir. Bu konuda kimin baskı yaptığını Müteşebbis Heyetini toplayarak bizzat Erhan Onar ile tek tek yüzleştireceğim. Eğer baskı yaptırdığımı ispat ederse dediklerimi aynen kabul ettiğimi basın önünde ilan edeceğim.
            İspat edemezse, hukuki hakkımı saklı tutmak kaydıyla kendisini kamuoyu önünde müfteri ilan edeceğim. Yer tahsisi ile ilgili karar alınmadan önce ilgili şirket yetkilileri ile yapılan toplantıların bir kısmında ben bulunmadım ama Erhan Onar hepsinde bulunmuştur. Konu ile ilgili Teknik açıklama ve tavsiyeleri Erhan Onar bizlere bizzat kendisi yapmıştır. İmza meselesinde ise; olayı saptırmaktadır. 11 kişilik mütevelli heyetten 9’u imzalamıştır. Zaten bu oy yasal olarak fazlasıyla yeterlidir. Ancak orada Şeref Erdoğan imzasını göremeyince; hiçbir art niyet taşımaksızın en az Erhan Onar kadar hukukum olan Şeref Bey’e telefon ederek “Şeref Bey sizin imzanız yok” dedim, kendisi de “Sayın Kaymakam’ım biraz sonra gelerek imzamı atacağım” dedi.
            Açıklamasında söylediği gibi güneş gerçekten balçıkla sıvanmaz. Ama kim güneş kim balçık zaman içerisinde ortaya çıkacaktır. Sayın Onar’ın çok şeyi en az bizim kadar bilmesine rağmen sanki hiç duymamış gibi davranması, bir takım yanlış işler oluyor gibi konuşması çift kişiliğini sergilemektedir.
            Sayın Erhan Onar Yönetim Kurulu Başkanlığı’na seçildiği tarihe kadar, kamuoyu önüne çıkıp Marzinç ile ilgili konuştuğu tek bir cümle ve açıklama varsa göstersin. O tarihe kadar bundan önceki yönetim ile sürekli paralellik içerisinde olmuştur ve aynı düşünceleri paylaşmıştır. Kendisi de her zaman Adnan Gültaş benim kardeşimdir. Ona canımı dahi veririm ifadelerinde bulunmuştur. Benim şahsım için de “Ben ANAP yönetiminde çalıştım daima da ANAP’lıyıp. O dönemde sizin gibi bir kaymakamımız olsa idi sizi elimizin üzerinde tutardık. Sizin gibi bir idareci bu memlekete gelmedi” diyen Erhan Onar’a ne oldu da Adnan Gültaş’la küstü. Nasıl olurda yere göğe koyamadığı Devletin Kaymakamına dünkü gazetedeki ifadeleri kullanır. Bu cesareti kimden almaktadır? Kimin adına konuştuğunu kamuoyu ile paylaşma yürekliliğini gösterebilecek midir?
            Seçildiği yönetim, gerçekten seçilmiş bir Yönetim Kurulu mu? Yoksa atanmış bir yönetim kurulu mu? Bu sorulara cevap verebilecek mi? Konu tamamen bundan ibarettir. Bu olay çarpıtılarak 10 üye zorla imzalamış gibi görüntü vermesi tam bir art niyettir. İzinden döndüğümde Mütevelli Heyetini toplayarak, kimler baskı ile imzalamış, bunu kamuoyu ile paylaşacağım.
            Sonuç olarak, o zaman ki yönetimi, Marzinç firması ile paydaş haline getirme gayreti son derece çirkin ve yakışıksız bir durumdur. Şu anki yönetim gerçekten o firmanın zararlarını veya faydaları hususunda mı yahut bazı kirli işlerin yerine gelmediği için intikam misyonu içerisinde mi? Burada ki bütün heyeti kastetmediğim aşikârdır. Çünkü bizim dönemimizde de Yönetim Kurulu Üyesi olan Sayın Erdem Yalçın o zaman bizimle birlikte çalışırken kapalı kapılar ardında bir mizansenin uzantısı mıydı? Eğer bizim dönemimizde kapalı kapılar ardında bir yanlışlık olduysa o döneme aittir. O dönemde bizimle birlikte çalışan eski Belediye Başkanı Hayri Öztetikler, Erdem Yalçın, Refik Tükenmez ve Orhan Tezsezen gibi arkadaşlarımız gerek mütevelli heyette gerek yönetimde gerekse ticaret odası meclis başkanlığı gibi görevler almıştır. Dönüşümde bu arkadaşlarla bir araya gelerek Erhan Onar’ın iddialarının ne anlama geldiğini kamu önünde tartışacağım.
            Marzinç yetkilileri ile belki kişisel olarak en az karşı karşıya görüşen şahsıma karşı kamuoyu önünde öküz altında buzağı arama yöntemi ile akıllar karıştırmak, akıl ve izan dışıdır. Hesap veremeyeceğim hiçbir şey yoktur. 28 yıldır, vatandaşımın hakkını koruyarak, hep halkımın yanında oldum. Devletimin emirlerini harfiyen yerine getirerek kişi yada müessese ayırt etmeksizin, adil bir idareci olmaya çalıştım. Mustafakemalpaşa ilçesinde çalıştığım 5 yılık süreyi de Mustafakemalpaşa halkının takdirine arz ederek sözlerimi şöyle tamamlıyorum: Altına çamur atmakla altın değerinden bir şey kaybetmez, üzerindeki çamur silinince altın ortaya çıkar” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.