Sigara yasağına isyan!

*Türkiye genelinde 19 Temmuz’da başlayan sigara yasağı Karacabey’deki kahvelerin de boşalmasına neden oldu.
Karacabey’de halkın ortak kullandığı tüm kapalı alanlarda geçerli olan sigara yasağı nedeniyle kahvehaneler adeta tamamen boşaldı.
Daha yasağın başladığı ilk gün sinek avlayan kahvehaneciler dükkanlarına kilit vurmak zorunda kalmaktan endişeli. Kimi vatandaşlar yasağa sevinirken, kahvehane müdavimleri ise tepkili.
Kapalı mekânlarda tütün ve tütün mamulleri kullananlara 2009 yılı için 69 TL ceza kesilecek. Yasak nedeniyle kahvehaneleri boşaltan vatandaşlar dışarıda sigaralarını içerken, nargile içen vatandaşlar ise şu an açık havada içtiklerini, ancak kışın içerde yasak olduğu için ne yapacaklarını bilmediklerini söyledi.
Sigara yasağından dolayı Başbakan Recep Tayip Erdoğan ile hükümeti topa tutan Oflu Resul Yerebasmaz isimli vatandaşın tepkisi ağır oldu. Sinirden titrediğini dile getiren Yerebasmaz, “Bundan sonra kahvehanelere gidip sigara içemeyeceğiz. 
Bu ülkenin başka sorunu yokmuş gibi, insanların zevklerine de karışmaya başladılar. ‘Halkın cebindeki parayı nasıl çalarım’ diye düşünüyorlar. Kapatacaksan ilk önce TEKEL’i kapatacaksın. Sinirden her yerim titriyor” diyerek tepkisini ortaya koydu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.