Su kurnazlığı yapılıyor!

Su kurnazlığı yapılıyor!
Karacabey Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Ergün Koç, Pazar günü sandık başına gidecek olan seçmenin kafasını karıştırmak için “Su Kurnazlığı” yapıldığına dikkat çekti.
Meskenlerde tüketilen suyun çevre il ve ilçelere göre en ucuz su olduğunu söyleyen Ergün Koç, şu anda evlere gönderilen faturalarda kesinti hariç metre küpün 1,25 kuruş olduğunu ileri sürdü.
Bazı siyasi partilerin seçim beyannamelerinde yüksek bedelle ödenen faturalardaki tüketim rakamının düşürüleceği yolundaki söylentilere yanıt veren Başkan Koç, “2004’te Belediye’yi devralmasaydık Karacabey halkı suyun metre küpünü şu an 15 TL.’den içiyor olacaktı” dedi.
Kendilerinden önceki yönetimin su fiyatlarının metreküp fiyatını 8 TL.’den tahsil ettiğini anımsatan Belediye Başkanı Ergün Koç; “O zaman başkanlık koltuğunda oturan kişi, seçimleri kaybetme korkusuyla 31.12.2003 tarihinde yasal olmayan yollarla aldığı encümen kararıyla 0 30 m3’e 25 kuruş, 31 60 m3’e 60 kuruş 60 m3 üstündeki tüketimleri ise 1 TL.’ye indirdi. Ancak evdeki hesap çarşıya uymadığı için girdiği seçimlerde 3. parti olarak çıktı. Böyle bir uygulama gerçekleştirilmesi için Belediye Meclisi’nde görüşülüp karar alınması gerekiyor. Mümeyyiz belgesi olmayan kişilerin yaptığı bu uygulama için dava açıldı. Ayrıca, ahbap çavuş ilişkisini bu dönemde açıkça görebiliyoruz. Fiyatın yasalara aykırı olarak düşürüldüğü gün iki kişiye de özel indirim uygulanıyor. İsimleri bizde olan ve o günkü yönetime verilen dilekçede, söz konusu iki kişi birikmiş su borcunu ödeyemeyeceğini, bunun için de kendilerine özel indirim yapılmasını istiyor. Dilekçe kabul edilerek, bu kişilerin birikmiş su borçları neredeyse affediliyor. Bizim su faturalarından bakım ücreti adı altında 2 ayda bir almış olduğumuz 4,5 TL. göze batıyor. Yine bizden önceki yönetim, yani 2004’e kadar 4 liralık bakım ücreti zaten alınıyordu. Bunu biz yönetime gelince koymadık. Kısacası, 2004’te seçim kaybetme korkusu adına yapılan yasal olmayan indirim gerçekleşmeseydi, o gün suyun metreküpünü 8 liradan içen Karacabey halkı bu gün 1.25 TL’den değil de 15 TL.’den ödeme yapacaktı.
Karacabey halkı şu an çevre il ve ilçelerden çok daha ucuza su içiyor. Sizlere birkaç örnek vereyim: Bursa’da 1 m3 su 3.02 TL., Bandırma’da 2.92 TL., Erdek’te 11.00 TL., Karacabey’de ise kesintiler hariç 1.25 TL. Atık su gelirlerinde ise biz yönetime geldiğimizde yüzde 50’ye varan indirimler uyguladık.
Nasıl ki bizi ziyarete gelen minik öğrencilerimize, yurt dışından gelen ziyaretçilerimize, bayramlarda ve özel günlerde şehit ailelerine yolladığımız çikolatalarla yolsuzluk yaptığımız iddia ediliyorsa, su üzerine de su kurnazlığı yapanları Karacabeyli seçmen 29 Mart’ta bir kez daha sandığa gömecek.” dedi.
Dünyada mı “Ay”damı?…
Karacabey Belediye Başkanı Ergün Koç, Anavatan Partisi Belediye Başkan Adayı Erol Onur’un seçim vaatleri arasında olan ayda “195 liraya ev” projesini de eleştirdi.
Kendilerinin TOKİ olarak ayda 100 liraya ev yaptığını anımsatan Başkan Koç; “Onur bu yapacağını iddia ettiği evleri hangi ayda yapacak? Dünya da mı uzayda mı?” dedi.
Başkan Koç, “1999 yılı seçimlerini hatırlatarak Canbalı Mahallesinde 1000(bin) adet ev yapacağını vadeden Erol Onur bir kez daha vatandaşı kandırabileceğini sanıyor” dedi.
Seçim beyannamesi olarak bastırılıp halka göz boyama adına dağıtılan broşürlerde 120 ay boyunca 195 lira ödeyecek olan Karacabeylilere bu evlerin toplam maliyetinin 25.000 TL.’ye mal olacağını belirten Onur’a Başkan Koç şu soruları sordu:
“Üzülerek bir kez daha kendisinin mümeyyiz raporu alması gerektiğini hatırlatıyorum. Çünkü 120 ay boyunca ayda 195 lira ödeme yapan bir kişiye bu evler 25.000 TL.’ye gelmez. Birçok şirketin yönetim kurulu başkanlığını yaptığını belirten ve ticaretle uğraştığını ifade eden bir kişi böyle büyük bir hesap hatasını nasıl yapabilir anlamış değilim. Gerçekten bu kişiye mümeyyiz raporu şart. Varsayalım bu evleri yapmaya kalktı: 1 – 10 yıl görev yaptığı süre içerisinde aklı neredeydi?, 2 – Görevde oldukları süre içerisinde bir taşı taş üstüne koydu mu?, 3 – Bu binaları yapacak arsa var mı?, 4 – Bunu temin edecek finansman olanağı var mı?, 5 – Belediye’nin bir gayrimenkul alırken ve satarken ihale kanununa tabi olduğunu uzun yıllar bu görevi yapmış olan bir kişi bunu bilmez mi?, 6 – Şayet zarar söz konusu olursa. Belediye’nin zarara satış yapamayacağına dair bilgisi yok mu?.
Bu projeyi yaparken mümeyyiz belgesi aldı mı? Bakın, kendisine defalarca söyledim bir defa olsun beni dinleyip mümeyyiz belgesi için müracaat etse haklı olduğum ortaya çıkacak.”
5 kuruşluk tazminat davası…
Belediye Başkanı Ergün Koç, Anavatan Partisi Belediye Başkan Adayı Erol Onur’un kendisi hakkında yaptığı asılsız ithamlar için 5 kuruşluk tazminat davası açtığını söyledi.
“Değeri kadar dava açtım.” diyen Belediye Başkanı Ergün Koç, yüce adalete güvendiğini belirtti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.