Sözde balıkçılar katliam yapıyor!

Karacabey’de sözde balıkçılar yüzünden her yıl süren doğa katliamı bu yıl da çok sayıda havyarlı balığın telef olmasına yol açtı. İlçe akarsularında suya gerilen ağlarla tutulan havyarlı balıklar için jandarmadan yardım bekleyen doğa severler ise denetimlerin sıklaştırılmasını istedi.
    Özellikle Gölecik Deresi, Canbolu ve Gönü Şarlağı bölgelerinde sözde balıkçıların ağlarına havyarlı ustufya ve kefal balıkları dolup taşıyor. Üreme dönemi olmasından dolayı sığ ve taşkın yerlere yumurta bırakan balıklar, sözde balıkçıların bir numaralı hedefi haline geliyor.
    Önceden Susurluk Şeker Fabrikasından dolayı derelerde yaşayan tüm canlılar olumsuz etkilenirken, şimdi bu sorun ortadan kalkıp balıklar tekrar üremeye başlamıştı. Balığı gören sözde balıkçılar ise her tarafta suya ağlar gererek yüzlerce balığı tek seferde yakalayarak telef ediyor.
    Yaşanan bu durum en çokta duyarlı vatandaşların tepkisine neden oluyor. Jandarmanın bu anlamda denetlemeleri sıklaştırmasını isteyen vatandaşlar, “Bizim insanımız bir şeyi kurutana kadar yapar. Ardından derelerde balığımız kalmadı diye hükümete devlete yakarır. Bu bilinçsiz avlanmalar yüzünden tatlı suyun sultanı olarak anılan Ustufya balığı giderek yok olacak. Yetkililer bir anca önce denetimlerini sıklaştırsın ve özellikle suya gerdikleri ağlarla toplu katliamlar yaparak, havyarlı balığı yemenin derdinde olan sözde balıkçılara gerekli cezai işlemler uygulasın. Yoksa bu katliamın önüne geçilmez. Geçtiğimiz senelerde jandarmanın denetimleri bunun önüne geçmişti. Umuyoruz sesimizi duyarlar. ”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.