Sırabadem’lilerin “Baz İstasyonu” tepkisi

Uluabatlı Hasan Camii’nde radyasyonlu ibadet başlıyor!
Sırabadem’lilerin “Baz İstasyonu” tepkisi
Karacabey Sırabademler Mahallesi sakinleri Uluabatlı Hasan Camii bahçesine kurulan Vodafone firması baz istasyonunun kaldırılması için imza kampanyası başlattı.
Karacabey Müftüsü Osman Şen’in inceleme yapmak içi geldiği Uluabatlı Hasan Camii’nde mahalle halkının tepkisiyle karşılaştı. Sırabademler Mahallesi’nde evinin çatısına baz istasyon kurulmak istenen Mustafa Çetintaş ve Mahalle Muhtarı Numan Yurdusev hiçbir şeyden haberleri olmadığını söyledi. Uluabatlı Hasan Camii Yadımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından cami bahçesine kurulduğunu iddia ederek, Müftü Şen’den konuya açıklık getirmesini istediler.
Mustafa Çetintaş, “ Vodafone yetkilileri ilk önce benimle görüştüler. Beş katlı evimin üstüne 12000 YTL karşılığında baz istasyonun kurulmasını teklif ettiler. İnsan sağlığına verdiği zararları bildiğim için kabul etmedim. Nasıl olduysa daha sonra camiye baz istasyonu kurdular” diyerek tepkisini dile getirdi.
Hararetli tartışmanın yaşandığı camii avlusunda iddialara yanıt veren Müftü Şen, “Kurulan bu baz istasyonun Müftülükle herhangi bir ilgisi yoktur. Ankara’dan gelen firma yetkilileri izin almışlar. Aldığımız bilgileri değerlendirerek gerekli itirazları yaptık. Dernek başkanının imzasıyla kurulduğu hakkında benim bir bilgim yok. Dernek başkanının da böyle bir şey yaptığına ihtimal vermiyorum” diye konuştu.
Mahalle sakinlerinin “Baz istasyonun kaldırılması için yanımızda olacak mısınız?” sorusuna net bir cevap vermeyen Şen tepki aldı. Mahalle halkından gelen şikayetler doğrultusunda imza kampanyası başlattıklarını belirten Sırabademliler, yetkilileri göreve çağırdı. Toplanan imzaları, Kaymakamlığa ve Çevre Sağlık Müdürlüğü’ne ulaştıracaklarını açıklayan Sırabademliler “ Avrupa’da bütün istasyonlar şehir dışına kuruluyor. Sağlık açısından sakıncası olmasa niye böyle bir uygulama yapsınlar. Türkiye’de baz istasyonlar nüfus yoğunluğunun olmadığı bölgelere kaldırılıyor. Sağlığımızı tehdit eden bu istasyon birilerinin çıkarı olmasa buraya konulmazdı. Bu işten kimler rant sağlıyorsa sağlasın takipçisi olacağız. İlçe yöneticileri bu konuda zaman yitirmeden çözüm bulmalıdır” dedi.


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.