Kuyumculardan tatile gideceklere hırsız uyarısı

Kuyumculardan tatile gideceklere hırsız uyarısı
Karacabey Kuyumcular Derneği Başkanı Ahmet Üsküdar, okulların kapanmasıyla birlikte yazlığa çıkan tatilcileri ”yaz hırsızlarına” karşı uyardı.
Tatil dönemlerini, hırsızların kendileri için ”Bereketli bir iş mevsimi” olarak gördüğünü belirten Üsküdar, daha önceki yıllarda meydana gelen bu tür olaylara dikkat çekti. Hırsızların açamayacakları kapı olmadığını anlatan Üsküdar, tatile çıkacakların değerli eşyalarını korumada daha özenli davranmaları gerektiğini söyledi. Yazılı ve görsel basında sıkça görülen soygun olaylarından büyük üzüntü duyduğunu belirten Üsküdar, şöyle konuştu:
”Tatile çıkarken altın ve değerli ziynet eşyalarınızın güvenliğini ihmal etmeyin. Yoksa tatil dönüşü değerli eşyalarınızı yerinde göremeyebilirsiniz. Hiç kimse (Benim kapım nasıl olsa çelik, pencerelerim de demir parmaklıklı, balkonumdan da girmeleri mümkün değil) diyerek, altın, bilezik, kolye, yüzük gibi değerli ziynet eşyalarını evde bırakıp tatile gitmesin. Hırsızlar bu dönemi rahat çalışma fırsatı olarak gördüklerinden olaylar da artıyor. Böyle durumların yaşanmaması için vatandaşlarımız tatile çıkmadan önce ziynet eşyalarının güvenliğini sağlasınlar.”
Üsküdar, tatile giderken ziynet eşyalarını yanına alan vatandaşları da uyararak, ”Değerli eşyalarınızı denize, havuza giderken çantanızda ve otel odanızda bırakmayın. Bulunduğunuz otelin kiralık kasasına veya emanete bırakın” dedi.
KOMŞU KOMŞUYU KOLLASIN
Ziynet eşyalarının evde bırakılmaması gerektiğini vurgulayan Üsküdar, değerli eşyaların güvenilen bir akraba veya banka kasasına bırakılabileceğini kaydetti. Yaz aylarında her apartmanda bir veya birkaç ailenin evde bulunmadığına, özellikle çalışanların çok olduğu apartmanların daha riskli olduğuna işaret eden Üsküdar, ”Tatile giderken komşularınıza haber verin ve iletişim sağlayabilecek adres veya telefon numarası bırakın. Komşular da birbirlerinin evlerini kollasınlar” dedi. Oda olarak bütün kuyumcuları çalıntı ziynet eşyalara karşı uyardıklarını da belirten Üsküdar, ”Kuyumcularımızı, mal alırken dikkatli olmaları ve şüpheli şahısları polise şikayet etmeleri konusunda uyardık” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.