Sıkıntılarımızı Ankaraya taşımak istiyoruz!

Ziraat Odası, mısır fiyatlarındaki düşüşe “dur” demek için AK Parti’yi ziyaret etti:

AKP İlçe Binası’nda gerçekleşen ziyarete Ziraat Odası Başkanı Hasan Karahasanoğlu, Meclis Başkanı Nuri Karaca ve yönetim kurulu üyeleri katılırken, AKP İlçe Başkanı Mustafa Çelik ve parti yöneticileri de hazır bulundu.

Üretici zorda!

Bir hafta önce köy muhtarlarıyla bir toplantı yaptıklarını ve mısır konusundaki sıkıntıları konuştuklarını dile getiren Ziraat Odası Başkanı Hasan Karahasanoğlu, “Bu konunun çözümü adına yetkili kişi ve kurumlarla görüşmek için muhtarlarımızdan yetki aldık. Sizler iktidar partisi yöneticilerisiniz. Mısır fiyatlarındaki düşüş, üreticiyi perişan etmiş durumda.

Sizlerden isteğimiz, sıkıntımızı dile getirebilmemiz için Bölge Milletvekilimiz Sayın Önder Matlı başta olmak üzere Ankara’da Meclis Tarım Komisyonuna ulaşmaktır. Mısır fiyatlarındaki sıkıntıyı gerekirse Başbakan Yardımcımız ve aynı zamanda Bursa Milletvekilimiz Sayın Bülent Arınç ile Tarım Bakanımız Sayın M. Mehdi Eker’e ulaştırmak istiyoruz. Bu konuda sizi es geçemezdik. Bizlere üreticilerimiz adına yardımcı olmanızı istiyoruz” dedi.

            Ziraat Odası Meclis Başkanı Nuri Karaca ise, mısırdaki bu ani düşüşü Ukrayna ve Rusya’daki üretim patlaması ile Toprak Mahsulleri Ofisi’nin düşük fiyat açıklamasına bağladı. Şu an için buğdaydan alınan gümrük vergilerinin yükseltilmesi gerektiğini belirten Karaca, konuyla ilgili sorunları Ankara’ya taşımak istediklerine vurgu yaptı.

AKP’den destek sözü

AK Parti olarak her zaman çiftçinin yanında olduklarını belirten İlçe Başkanı Mustafa Çelik, bu konuda Ziraat Odası yöneticilerine destek sözü verdi.

            Çelik, “Mesleğimiz her ne kadar tarım olmasa da sizleri anlıyoruz. İşin teknik yönünü sizler daha iyi bilirsiniz. Ancak ortada bir sıkıntı varsa ve bu sıkıntı çiftçimizi üzüyorsa, bizler elimizden geleni yapmaya hazırız. Bölge Milletvekilimiz Sayın Önder Matlı ile görüşüp, sizlere haber vereceğiz. Gerekirse Ankara’ya giderek, soruna dikkat çekeceğiz. Bundan kuşkunuz olmasın” diyerek destek sözü verdi.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.