Atatürk İlköğretim zor durumda!

Belediye Başkanlığının söz konusu harabelerin okula kazandırılması yönünde kendilerine defalarca söz verdiğini anımsatan Atatürk İlköğretim Okulu Aile Birliği yöneticileri, söz konusu yere inşaat ruhsatı verilmesini üzüntüyle öğrendiklerini belirtti. Okul Aile Birliği yöneticileri, uzun vadeli düşünülmesi gerektiğini dile getirdi.

Bu konuda 5 yıldır mücadele ettiklerini belirten Okul Aile Birliği Başkanı Nuran Avil, kendilerine verilen sözlerin yerine getirilmesini istedi. Atatürk İlköğretim Okulu’nun geleceğine darbe vurulmamasını isteyen Avil, giderek artan öğrenci kapasitesi nedeniyle öğrencilerin bodrum katlarında eğitim gördüklerini ve bahçe yetersizliğinden büyük sıkıntı çektiklerini söyledi.

Okulun oyun bahçesi bitişiğindeki harabe yapıların eğitime kazandırılması konusunda yıllardır umutla beklediklerini ifade eden Avil, “Belediye Başkanımız, Bölge Milletvekilimiz Sayın Önder Matlı ile Milli Eğitim Müdürümüzün de bulunduğu bir ortamda, buralarının imara açılmayacağı ve eğitime kazandırılacağı yönünde söz vermişti. Ancak gelinen noktada bu yerlerin özel bir şahsa satıldığını üzüntüyle öğrendik. Oysa bu yer okulumuza kazandırılması gereken yerdir. Başkanımız o günkü sözü doğruydu ve yapılması gerekendi. Bunlar yapılsaydı, çocuklarımızın önü açılacaktı ve sıkıntımız büyük ölçüde çözülecekti. Çünkü okulumuzun kapasitesi her geçen yıl artıyor. Şu anda Atatürk İlköğretim’de bin 280 öğrenci eğitim görüyor. Her yıl en az 150 öğrenci kayıt yaptırıyor. Artan kapasite nedeniyle bazı sınıflarımızı bodrum kata taşımak durumunda kaldık. Şu an tek umudumuz, okulumuzun arkasındaki Hazine’ye ait olduğu belirtilen 709 metrekare yerin bahçeye kazandırılmasıdır. Aksi takdirde, Atatürk İlköğretim Okulu ihtiyaca cevap veremez duruma geldi. Bu konuda yetkilerimizden yardım bekliyoruz. Çocuklarımızın daha sağlıklı eğitim alabilmeleri için bunu istiyoruz” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.