Önce uyarı, sonra ceza

Bursa Büyükşehir Belediyesi, yol ve kaldırımları işgal eden esnafı önce uyaracak, buna karşın işgale devam edenlere ceza kesecek, hatta gerekirse dükkanını bile kapatacak.
Kozahan tarihi çarşıda yapılan basın toplantısında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’nın güzelleşmesi için önemli çalışmalar yaptıklarını, buna karşın şehrin güzelliğine gölge düşüren bazı eksiklikler olduğunu söyledi.
Kaldırım ve yolların işgal edilmesinin kültürümüzde önemli bir yer tuttuğunu belirten Altepe, “Şu ana kadar kaldırım ve yolların işgal edilmesi konusunda bir netice alamadık. Bazı esnaflarımız bu konuda hassasiyet göstermiyor. Bizim kültümüzde kaldırım ve yolları işgal etmek ayıptır. Aslında bu konuda bizim diğer şehirlere örnek olmamız gerekiyor.
Bursa’ya dışarıdan gelen insanlar Bursa’nın temizliğini, Bursa’nın ne kadar düzgün bir şehir olduğunu anlamalı. Bugün bir kampanya başlattık ve kaldırım işgalini ele aldık. Bu kampanyaya bütün sivil toplum kuruluşlarımız ve kamu kuruluşları destek veriyor. Sokak ve çarşılarımızı bu işgalden kurtarıp Bursa’yı medeniyet şehri haline getireceğiz. Bizler bu şehri seviyoruz. Yaptığımız çalışmalarla Bursa gıpta duyulacak bir şehir olsun” dedi.
Önümüzdeki dönemde okulların açılmasıyla birlikte kampanyaya gönüllü olarak katılacaklarının sayısında artış olacağını ifade eden Altepe, broşürler dağıtarak esnafı ikaz edeceklerini söyledi. Bursa’nın bütün ilçelerinde bu uygulamanın devam edeceğini söyleyen Altepe, “Öncelikle insanımızın bu konuda eğitilmesi ve bilinçlendirilmesi önemli. İnsanlarımızın kaldırımların işgal edilmesinin hoş bir şey olmadığının farkına varması gerekir” diye konuştu.
Önce uyarı sonra ceza
Kaldırım ve yolları işgal eden esnafın ilk olarak uyarılacağını ifade eden Altepe, “Vatandaşlarımız için yaptığımız kaldırımların esnaflarımız tarafından eşyalarla doldurulduğunu görüyoruz. Vatandaşlarımız kaldırımdan yürüyeceği yerde yolda yürümek zorunda kalıyor. Bu yüzden trafik tehlikeye düşüyor, hatta bu sebeple ölümlü kazalar oluyor. Ancak bundan sonra kararlı davranacağız. Bu kurallara herkes uymak zorunda. Bu kuralları vatandaşlarımıza aşılayacağız. Bizim öncelikli hedefimiz esnafa ceza kesmek olmayacak. Esnafımızın kente karşı sorumluluk bilincinin geliştirilmesi gerekir. Ancak yaptığımız tüm uyarılara rağmen kurallara uymayan esnafımız olursa ceza kesilecek. Hatta daha da ileri giden esnafın işyerine mühür vurulacak. Tabii bu sadece zabıtanın işi değil. Bu konuda herkesin katkısını bekliyoruz. Esnafımız kendi kaldırımına kendi işyerine ve şehrine sahip çıksın. Kentin sevdalıları esnafımıza basılı materyaller dağıtarak uyaracak” dedi.
Kentin güzelliklerİ ortaya çıkaracak
Yaptıkları çalışmalarla Bursa’nın güzelliklerini ortaya çıkardıklarını ifade eden Altepe, Bursa’nın tarihini ayağa kaldırdıklarını, bu şehrin yaşayan bir tarih olduğunu söyledi. Tarihi hanlar bölgesini ve Bursa’nın merkez bölgelerini ayağa kaldıran yapıların canlandırılmasıyla şehrin dünyada örnek olduğunu belirten Altepe, “Daha önce yaptığımız çalışmalarla dünyanın en hızlı gelişen şehirleri arasına girmiştik. Bursa’ya gelen yabancı heyetler, Türkiye’de gezilecek, görülecek ve özlenecek yerin Bursa olduğunu söylemişti. Çünkü Bursa’nın tarihi ve kültürel mirası var. İnsanlar burada bir araya gelmek istiyor. Büyük atılımlar yaptık. Dünyada belediyeler nasıl bir proje yapacaklarını konuşurken, biz yaptığımız, hayata geçirdiğimiz projelerle konuşuyoruz. Dünyaya medeniyet, temizlik, insanlık bu şehirden ihraç edildi. Tarihe baktığımız zaman bizim insanımız dünyaya örnek olmuştur” dedi.
Altepe, daha sonra çarşı esnafına kaldırımların işgal edilmemesiyle ilgili hazırlanan broşürleri dağıttı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.