Servis araçları denetlendi

Servis araçları denetlendi
2007-2008 Eğitim ve Öğretim yılında taşıma ihalelerini kazanan servis şoförlerine bilgilendirilerek araçlar muayene edildi.
Karacabey Milli Eğitim Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği toplantı, Endüstri Meslek Lisesi C Blok’taki Toplantı Salonu’nda dün servis sürücülerinin yoğun katılımıyla gerçekleşti.
Milli Eğitim Şube Müdürü Kadir Tosun, J. Ast. K.Baş.Çvş. Ali Şafak ve İlçe Trafik Denetleme Şube’den polis memuru İbrahim Gökdemir tarafından sürücülere araçlarında bulundurmaları gereken evraklar ve araç teçhizatı hakkında bilgiler verildi.
Kadir Tosun, 13 okulda 62 araçla taşımalı eğitim yapıldığını belirterek sürücülerin yaptıkları hataların bedelinin çok ağır olabileceğine dikkat çekti. Tosun, “2007-2008 eğitim öğretim yılının sonuna kadar çocukları okula getirip götürmek sizin işiniz. Yapacağınız en ufak bir hata çok büyük zararlara neden olabilir. Veliler çocuklarını sizlere güvenerek emanet ediyor. Bu nedenle tüm arkadaşlar taşıdıkları öğrencilerin isim listesini aracında bulundursun. Servis aracıyla evine dönmeyen öğrenciden yasal olarak siz sorumlusunuz. Veli benim öğrencim eve gelmedi diye güvenlik güçlerine veya okula başvurursa bundan siz sorumlu olursunuz. Her hangi bir sorununuz olursa bunu okul müdürünüze bildiriniz. Taşıdığınız öğrenci sayısı azalsa da eksilse de paranızı eksiksiz alıyorsunuz. Okul müdürleri sizden fatura isterse zaman kaybetmeden faturanızı teslim ediniz. Çok zorunlu ve hayati tehlike olmadığı sürece araçlara yolcu almayın. Biz sizlere taşıdığınız öğrenci için para veriyoruz. Taşıma sözleşmelerini de araçlarınızda bulundurunuz” dedi.
J. Ast. K.Baş.Çvş. Ali Şafak ve İlçe Trafik Denetleme Şube’den polis memuru İbrahim Gökdemir tarafından araçlar gözden geçirilerek eksiklerin tamamlanması için sürücülere bir hafta süre verildi.
2 Ekim Salı günü saat 10:00’da Endüstri Meslek Lisesi önünde araçlar tekrar muayene edilecek. Eksiklerin giderilmemesi halinde yasal yaptırımlar uygulamaya konulacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.