Senin kim olduğunu herkes biliyor!

Karacabey Adalet ve Kalkınma Partisi ile Belediye Başkanı Ergün Koç arasındaki, “SGK” tartışmaları tüm hızıyla sürüyor.

Koç'un önceki gün yaptığı açıklamalarına geniş çaplı bir yanıt veren AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Çelik, “SGK hizmet binası için arsa tahsisi kararının iptali yönündeki karardan vazgeçilmesi temennisiyle yaptığımız çağrıya Sayın Koç'tan partimizi güya küçük düşürmeye yönelik seviyeden yoksun bir cevap geldiğini gördük” dedi.

Başkan Ergün Koç'un bu tarz söylemlerine alışkın olduklarını ve şaşırmadıklarını dile getiren Çelik, şunları söyledi;

“Sayın Koç, bizim açıklamamız karşısında, bu arsa konusunda ne yapacaklarını izah etmek yerine ipe sapa gelmez ifadelerle bir yazı kaleme alınmıştır. Halkımız da bu konuda gerekli notu almıştır.

Halkımızdan özür diliyoruz

Bilindiği üzere biz AK Parti İlçe Teşkilatı olarak Sayın Koç'u bu güne kadar muhatap almama konusunda titizlik gösterdik. Ancak Sayın Koç'un bu yalan ve tehdit içeren beyanatından sonra mümkün olduğunca onun seviyesine inmeden, bazı cevaplar vermek kaçınılmaz olmuştur. Sayın Koç'u muhatap alırmış gibi bir görüntüye sebep olduğumuz için de tüm Karacabey halkından özür diliyoruz.

Sayın Koç kendine yakışır düzeyde ifadelerle konumumuzu mu sorguluyor, küçük düşürdüğünü mü zannediyor? Eğer gerçekten öyle düşünüyor veya birileri kendisine böyle bir akıl veriyorsa, samimiyetle ikaz etmek isteriz ki; bu düzey beyanatlarla küçük düşen ne ilçe teşkilatımız ve ne de AK Parti'dir. Herkes konuşmalarıyla ve üslubuyla kendi seviyesini gösterir.

Koç, hizmeti engelliyor

SGK'ya tahsis edilecek arsa konusunda ise Sayın Koç çok net bir şekilde yalan söylemektedir. Sayın Koç alıştığımız tarzı ile ilçe başkanımızın veya AK Parti ilçe teşkilatının bu konuda hiçbir girişimi olmadığı yalanını hiç gözünü kırpmadan söylemektedir. SGK için yeni bina yapma konusu, bizim SGK ile yaptığımız görüşmeler sonucu ortaya çıkmıştır. O tarihte Sayın Koç, kağıt üzerinde AK Parti mensubu idi. Biz de belediye meclis üyelerimizden bu konuda bir karar almalarını istedik. Yani bu konuyu biz gündeme getirdik. Bunun üzerine bu arsanın tahsisi kararı alındı. Oysa şimdi Sayın Koç, bizim bu konuda hiçbir girişimimiz olmadığını ve kendi kendine bu tahsis kararını aldığını iddia etmektedir. Yani bizim çabalarımızı yok saydığı gibi hem bizim meclis üyelerimizin hem de muhalefet partilerine mensup meclis üyelerinin oylarını da yok saymaktadır. Kendisi istemeye istemeye bu tahsis kararına katlanmak zorunda kalmış olmasına rağmen şimdi ise bu tahsis kararını kendisinin aldığını iddia etmektedir. Sayın Koç'un bu iddiası yalan ve iftira değilse en hafif tabirle unutkanlıktır. Şayet öyle ise, unutkanlığının sebebinin vahim olmamasını temenni ediyoruz.

Sayın Koç, şu anda bizim tarafımızdan Karacabey'e kazandırılacak bu hizmeti engellemek için her türlü yolu denemekte ve hatta Belediye Meclis üyelerimizi tehdit etmektedir. Sayın Koç'un, meclis üyemiz Orhan Güzel'e yönelik çirkin sözleri de aynı amacı taşımaktadır. Bunu tüm halkımızın özellikle bilmesini istiyoruz.

Karacabey'in ihtiyaçları konusunda ne kadar duyarlı olduğumuz konusunu halkımızın yakından izlediğini ve gördüğünü beyan eden Sayın Koç'a hatırlatmak isteriz ki, seni de bizi de herkes izliyor. Biz bunu biliyoruz ama sen bilmiyorsun. Bizim abdestimizden şüphemiz yok. Bizi bilen bilir.

Kimin ne yaptığını, kimin çevresinde ne işler döndüğünü de Karacabey halkı çok iyi bilir ve görür. Bunların faturası da sandıkta mutlaka kesilir. Bizim, Sayın Koç gibi, bazı mahallelere gidememe gibi bir sorunumuz yok. Biz Karacabey halkının iradesine inanır ve güveniriz. Bu irade nasıl tecelli ederse de sonuna kadar saygı duyar ve kazananı tebrik ederiz.

Asla seviyesiz ithamlar ve iftiralarla da insanlara saldırmayız. Allah nasip edip AK Parti teşkilatı olarak belediye seçimini kazandığımızda da laf ebeliği değil, hizmet belediyeciliğinin, çağdaş şehirciliğin, köylere hizmetin nasıl yapıldığını gösterir ve bize oy veren vermeyen tüm halkımıza en yüksek standartlarda hizmet sunarız.

Sayın Koç, yerel gazetelerde yayımlanan yazısında AKP Parti'yi ve oy veren insanlarımızı açıkça tehdit etmeye yönelik cümleler sarf etmekte ve AK Parti mensuplarının kendisini iyi tanıması gerektiğini mafyavari bir edayla beyan etmektedir.

Hesabını sorarız!

Bu beyanlarını Sayın Koç'un yaşına verdiğimiz için onun seviyesine inecek düzeyde konuşmuyoruz. Ancak, Sayın Koç'a hatırlatmak isteriz ki, bizler gibi tüm Karacabey halkı senin kim olduğunu gayet iyi bilmektedir. İlk seçimde de Karacabey'e kaybettirdiğin 10 yıla ait hesap ekstresini senin önüne koymayı beklemektedir. Ayrıca bilinmesini isteriz ki, bizler Sayın Koç'un bu mafyavari ve düzeysiz tehditlerinden korkacak insanlar değiliz. Sayın Koç bizi, birileri höt dediğinde şapkayı alıp kaçan akıl hocası ile karıştırmaktadır.

Son olarak belirtmek isteriz ki; Sayın Koç, Karacabey Belediyesi'nin Facebook sayfasında şahsı adına bize karşı bu seviyesiz beyanlarını yayınlamaktadır. Yani kamu yararına hizmet vermesi gerekli alanı kendi şahsi eylemleri için kullanmaktadır. Daha önce ulusal bir gazetede Karacabey Belediyesindeki T.C. ibaresi ile ilgili olan köşe yazısını da bu sayfada yayınlattırmıştı. İlçe başkanımızın beyanatından sonra ise geri adım atarak ulusal basının bu olayı saptırdığını iddia etmiş ve sanki durumdan haberi yokmuş gibi tuhaf bir tutum sergilemişti. 

Sayın Koç, önce olumsuz bir iş yapıp sonra da bu işten haberi yokmuş gibi davranarak insanları kandırdığını zannediyorsa çok yanılmaktadır. Kendisine ve de ona bu aklı verenlere pervasız sayılabilecek icraatlarının hesabını mutlaka soracağımızı özelikle belirtmek isteriz.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.