Belediye iflasa sürükleniyor!

 Mustafakemalpaşa CHP İlçe Başkanı Gürkan Esen, plansız ve programsız harcamalar nedeniyle Belediye'nin her yıl yaklaşık 2.5 trilyon zarar ettiğini söyledi.

Belediye Başkanı Sadi Kurtulan döneminde, “hizmet alımı için yapılan ihalelerde ve görev zararları” diye gösterilen rakamlarda, geçtiğimiz yıllara göre olağanüstü artış görüldüğüne dikkat çeken Gürkan Esen, saçı bitmedik yetim haklarının çarçur edilmesinden rahatsızlık duyduğunu dile getirdi.

Belediye'de, hesap yapılmadığını, doğru dürüst, kimin ne iş yaptığının ise anlaşılamadığını belirten CHP İlçe Başkanı Gürkan Esen, “Kimse halkı enayi yerine koymasın, gün gelir, hesabı sorulur” şeklinde konuştu.

Dün gazetemize özel bir açıklama yapan Gürkan Esen, bu gidişle Belediye'nin iki ya da üç yıl içinde iflas edeceğini ve çalışanlarının maaşlarını ödeyemez duruma düşeceğini iddia ederek, “ Sadi Kurtulan gemiyi batırmak üzeredir. Kaptanlık ehliyeti sahte çıktı. Yılda 50, 55 trilyon geliri olan bir belediye zarar eder mi? Kurtulan gibi kaptan olursa eder. Kurtulan'ın belediyeyi kurtaramayacağını 2009'daki yerel seçimlerden önce çok söyledik. Ne söylediysek tümü çıktı. Dört yılı aşan süreyi geride bıraktık. Belediye'nin kasasına 250 trilyona yakın para girdi. Hizmet binasının dışında çivi çakılmadı. Bu paraların nereye gittiği de belli değil. Başkan, kapalı kapılar ardında yazdığı senaryolarla halkı kandırıyor. En iyi yaptığı iş yalan konuşmak. Kendi meclis üyesi arkadaşlarına  madik atan bir başkandan Mustafakemalpaşa'ya hayır gelir mi? Belediyelerde görev zararı olur mu? Görev zararı diye meşrulaştırılmaya çalışılan talanlar giderek arttı. Bir trilyona rahatlıkla yapılabilecek olan temizlik ihalesinin, üç trilyona servis yapılması, aslında gerçekleri açıkça gösteriyor. Başkanın, iki de bir borçlanma yetkisi istemesi de çok iyi anlaşılıyor. Borçlanmak, Mustafakemalpaşa'nın geleceğini ipotek altına almaktır. Zarar eden bir belediyenin başkanı sınıfta kalmış demektir. Sadi Kurtulan'a koşulsuz destek veren AKP bunların tek sorumlusudur. Giderek iflasa sürüklenen Belediye, birkaç yıl sonra çalışanlarının maaşlarını ödeyemez duruma düşerse kimse şaşırmasın” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.