Sahte imza sanıkları duruşmaya katılmadı

Mustafakemalpaşa AK Parti yöneticilerinin 30.11.2005 tarihindeki kongre sırasında “Resmi Belgede Sahtekarlık” yaptıkları gerekçesiyle açılan davanın duruşması Cuma günü başladı. Resmi belgede sahtekarlık yapmaktan yargılanacak olan sanıklar ilk duruşmaya katılmadı.
    Mustafakemalpaşa Asliye Ceza Mahkemesi’nde başlayan duruşmada; Avukat İbrahim Küçükkral ve Avukat Uğur Poyraz sanıkların vekilliğini üstlenirken, müştekiler; İsmail Uğurlu, Halil İbrahim Akça, Mülayim Türkmen ve Ali Er de duruşmada yer aldı. Aralarında 1 Belediye Başkanı ve 2 Belediye Meclis Üyesi ile Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı bulunan, eski ve halen yöneticilik yapan 10 AKP’li sanık, toplu mazeret dilekçesi vererek duruşmaya katılmayacaklarını belirttiler.
    Müşteki Avukat İsmail Uğurlu ifadesinde; kongrenin sahte imzalarla yapıldığını yineleyerek, bunun seçim yasası ve parti tüzüğüne aykırı olması nedeniyle Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunduklarını belirtti. Yaklaşık 3 yıl önce yapılan AK Parti İlçe Kongresinde delegelere davetiye gönderilmediğini ifade eden  Uğurlu, listelerin ilan tahtasına asılmadığını dile getirdi. Sahte imzacıların topluca mazeret dilekçesi vermelerindeki amaçlarının davayı zaman aşımına uğratmak olduğunu beyan eden Uğurlu, duruşmalara müdahil olarak katılacağını ve bir kez daha şikayetçi olduğunu belirtti. Diğer müştekiler, H. İbrahim Akça, Mülayim Türkmen ve Ali Er de, dava öncesi verdikleri ifadelerini tekrarlayarak imzaların sahte olduğunu, kendilerine ait olmadığını beyan ettiler. Müştekiler müdahil olarak davaya katılacaklarını ve şikayetçi olduklarını söylediler.
    Sanık vekillerini ve müştekileri dinleyen mahkeme heyeti; duruşmayı 10.10.2008 günü saat 11.00’e ertelerken, sanıklara tekrar tebligat çıkarılmasına ve duruşmaya gelmeyenlerin polisle getirilmesine karar verildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.