Hastanede ihmalkarlık iddiaları

Karacabey Devlet Has-tanesi Kadın Doğum Polikliniği’nde ultrason cihazı olmayışı nedeniyle doğum olaylarındaki ölüm oranını arttırdı.
    11 Şubat 2008 Pazartesi günü ve geçen hafta yaşanan ölü doğum olayı “Bebek Dostu Has-tane” de ultrason olmaması ne-deniyle hastalara zamanında teş-his konulamamasını bir kere daha getirirken büyük tepki çekti. Devlet Hastanesi’nde Peri Erdal’ın bebeğinin ölümüyle sonuçlanan üzücü olaydan sonra konuşan acılı baba M.Akif Erdal, ölü doğum yapan eşinin karnındaki bebeğin Devlet Hastanesi’nde ultrason cihazı olmaması nedeniyle izlenemediğini iddia etmişti. Aynı iddialar giderek arttı ve Küçük Sanayi Sitesi’nde hurdacılık yapan Timur Turan tarafından da gündeme getirildi. Turhan, eşi Mısri Turan’ın doğum sancıları çekmesine karşın, ultrasonsuzluk nedeniyle her hangi bir muayeneye yapılmadan, geri çevrildiğini iddia etti. Geceyi hastanede geçirdikten sonra, bebeklerinin ölüğü haberini alan Turan çiftinin erkek evlat hasreti dramatik bir sonla noktalandı. Timur Turan, gece boyunca müdahalede bulunmayan doktor ve hastane personeli hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu.  
Özellikle doğum servisinde, anne karnındaki bebeğin görüntülenmesi için ultrasona büyük ihtiyaç duyuluyor. Devlet Hastanesi’nde böyle bir cihazın olmaması nedeniyle durumu ciddi olan hastaların el yordamıyla muayene edildiği ortaya çıkıyor. Durum böyle olunca da, “Bebek Dostu Hastane” ünvanıyla övünülen Hastane’de sık sık bebek ölümleriyle gündeme geliyor. Göz ucuyla yapılan muayeneler sonucunda da Doğum Polikliği’nde görev yapan doktor ve personelde ihmalkarlık yaptıkları iddiasıyla suçlanır oluyor.
27 Şubat 2008’de yayınladığımız “Bebek Dostu ünvanı var ama işe yaramıyor!” başlıklı haberimizde ultrason cihazı olmayışından kaynaklanan üzücü olayları ve tepkileri dile getirmiştik. Ancak aradan aylar geçmesine karşın, ne Hastane yönetimi, ne Sağlık Grup Başkanlığı, ne de Kaymakamlık bu uyarıları ciddiye almamış olacak ki, Hastanemizdeki ultrasonsuzluk bir ailenin daha yuvasının yanmasına neden oldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.