Şahinköylülere destek yağdı

Çimento Fabrikası’na tepkiler artıyor
Şahinköylülere destek yağdı
*Şahinköy’de yapımı düşünülen Çimento Fabrikasına giderek artan tepkilere sivil toplum örgütleri tam destek verdi.
*Şahinköylülerin başlattığı ‘HAYIR’ kampanyasına her kesimden tepki yağarken; imza kampanyasına katılanların sayısı giderek artıyor.
Şahinköy’de kurulması düşünülen çimento fabrikasına her kesimden tepki yağmaya başladı. Şahinköylülere başta GÜMÇED olmak üzere, siyasi partiler, Ziraat Odası, Ticaret ve Sanayi Odası,  Ticaret Borsası, Ova Köyleri Sulama Birliği, Karacabey ve Köyleri Damızlık Sığır Yetiştiricileri ve Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, Karacabey Üretici Birliği, Yardım-severler Derneği, Karacabeyliler Derneği, Sendi-kalar ve Karacabey’de faaliyet gösteren birçok fabrikadan  tam destek geldi. 
Karacabey’i kurutacak bir fabrika yapılmasına göz yummayacaklarını belirten kurum ve kuruluşlar, “Bu sadece Şahinköyü ilgilendiren bir proje değildir, tüm Karacabey ve Güney Marmara tehdit altındadır. Bu projeyi düşünmek bile istemiyoruz. Karacabey sahipsiz değildir” diyerek Şahinköylülerin yanında yer aldıklarını açıkça ortaya koydular.
Çimento fabrikasının günde 350 Kamyon linyit kullanacak olmasının, Karacabey’e termik santral kurulması anlamına geldiğini belirten sivil toplum örgütleri, sadece bu nedenin bile fabrika kurulmasına karşı durmak için yeterli olduğunu belirterek, “Çimento fabrikaları zararsızdır” şeklinde savunmaları da saçmalık diye nitelendirdi.
Tarım ve hayvancılığın merkezi olan Karacabey’de çimento fabrikasının düşünülemeyeceğini ileri süren kurum ve kuruluşlar, “Bu proje gerçekleşirse tarım ve hayvancılık sona erer. Salça sanayii başta olmak üzere tarım ve hayvancılığa dayalı fabrikalar buraları terk eder. Asıl o zaman işsizlik başlar. Ekolojik dengeyi bozacak, bitki ve insan sağlığını kökten yok edecek bir tesis kurulmasına izin veremeyiz. Günümüzde, toprak, su, tarım ürünleri petrolden değerli hale gelmiştir. Karacabey’in dibine kibrit suyu dökülmek isteniyor. Çocuklarımızın geleceğini çaldırmayız. Çimento fabrikasının zararsız olduğu sözleri safsatadır. Hiçbir koşulda bu proje kabul edilemez.
            Sivil toplum örgütlerinin, “Çimento Fabrikasına Hayır Platformu”na tüm Karacabeylilerin sahip çıkması istendi ve imza kampanyasına destek verilmesi dile getirildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.