Elektrik şebekesi yeraltına alınsın!

Susurluk’taki örnek çalışmanın, Karacabey’de de uygulanması istendi;



Elektrik şebekesi yeraltına alınsın!







Doğal gaz çalışmalarıyla birlikte yapılması zaman kaybını önleyeceği gibi ekonomik açıdan da büyük kazanım sağlayacak.



*Susurluk, Karacabey ve Mustafakemalpaşa’yı içine alan ‘Doğal Gaz Projesi’nde, elektrik kablolarının yer altından geçmesi konusunda ayrımcılık yapılması tepkilere yol açtı.



*Susurluk’ta  uygulanan örnek çalışmanın, Karacabey ve Mustafakemalpaşa’da yapılmamasını eleştiren siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri ve vatandaşlar, AK Parti İlçe Yönetimlerinin bir an önce devreye girmesi gerektiği görüşünde birleşti.



Karacabey’de yarın başlayacak olan, Doğal Gaz çalışmaları için tüm hazırlıklar tamamlanırken vatandaşlar, ‘Elektrik Şebekesi’nin de yeraltına alınmasını istedi.



            Konuyla ilgili görüştüğümüz siyasî parti başkanları ve sivil toplum yöneticileri, çalışmalar sırasında sokakların iki kez kazılmamasını ve  gereksiz zaman kaybı yaşanmamasını  isterken, ‘Elektrik Şebekesi’nin aynı proje içersine alınmasının ekonomik açıdan da çok yararlı olacağını söyledi.



            Bandırma ve Susurluk’ta bu uygulamanın sürdüğü bildirilirken, Karacabey ve Mustafakemalpaşa’da AK Partili yöneticilerin bir an önce konuya el atması istendi. Susurluk, Karacabey ve Mustafakemalpaşa’yı kapsayan Doğal Gaz Projesinin bir bütün olarak ele alınması gerektiğini belirten vatandaşlar, hiçbir ilçeye ayrım yapılmaması görüşünde birleşti.



            Bandırma ve Susurluk Belediye Başkanları’nın AK Parti’li olması nedeniyle, ‘Doğal Gaz’ ve ‘Elektrik Şebekesi’ uygulamalarının aynı anda gerçekleştiğine dikkat çeken vatandaşlar; Karacabey Belediye Başkanı’nın Doğru Yol Parti’li ve Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı’nın ise Anavatan Partili olmasından dolayı, hizmetlerin engellendiğini ileri sürdü.



İlk olarak konuşan Belediye Başkanı Ergün Koç, konuyla ilgili her türlü girişimde bulunduklarını belirterek, “2006 yılı başında ihale belli olduğunda konuyla ilgili yazılı girişimlerde bulunduk. Tedaş’a yaptığımız başvurularda sonuç alamadık. Çünkü programlarında böyle bir çalışmanın olmadığını söylediler. Belediye olarak her şeyi yaptık. Elektrik kablolarının yeraltından geçme çalışması, bizim dışımızdadır. Susurluk’ta bu uygulamanın yapılıyor olması, siyasi bir girişimdir. Konuyu kamuoyunun takdirine bırakıyorum” dedi.



AK Parti İlçe Başkanı Halit Türkan, konuyu Mustafakemalpaşa AK Parti yönetimi ile de görüşerek ortak bir çalışma içine gireceklerini vurguladı. Türkkan, Karacabey’i ilgilendiren her türlü çabayı sarf edeceklerini dile getirerek, “Tedaş İl Müdürümüz Talat Özen ile de konuyu enine boyuna konuşacağız. Yapılacak bir şey varsa, mutlaka bu hizmet hem Karacabey’e hem de Mustafakemalpaşa’ya gelecektir. Milletvekillerimizi de devreye sokarak, elimizden gelen çabayı göstereceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın” diye konuştu.



Doğru Yol Partisi İlçe Başkanı Mustafa Çırpan, elektrik kablolarının yeraltından geçmesi gerektiğinin önemine dikkat çekerek, “Susurluk’ta yapılan uygulamanın, Karacabey ve Mustafakemalpaşa’da da olmaması düşündürücüdür. Bu hizmette ayrım yapılmaması gerekir. AKP devreye girmelidir” şeklinde açıklamada bulundu.



Anavatan Partisi İlçe Başkanı Mustafa Hari, 1996 yılı başında, doğal gazı Karacabey’e kazandırmak için girişimde bulunduklarını ancak, yeterli abone sayısına ulaşamadıklarını belirterek, Belediye Başkanı Ergün Koç’a teşekkür etti. Hari, gerçekleşecek projede, elektrik kablolarının yeraltından geçmesi görüşüne katıldığını vurgulayarak, “Eğer bu proje 3 ilçeyi kapsıyorsa, ayrım yapılmamalıdır. Susurluk’a gelen hizmetin, Karacabey ve Mustafakemalpaşa’ya da gelmesi gerekir. AK Parti devreye girmelidir” diye konuştu.



Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı İsmail Tezcan, alt yapı çalışmalarının önceden çözüme kavuşması gerektiğinin altını çizerek, “Bu hizmet, sadece Belediye’nin girişimiyle olan bir konu değildir. Proje öncesi bu konunun çözülmesi gerekirdi. İlçe halkının sıkıntıya sokulmaması gerekir. Bu konuda AK Parti’ye çok iş düşüyor” dedi.



Demokratik Sol Parti İlçe Başkanı Nuri Uzel, sorunun çözümü için, Karacabey ve Mustafakemalpaşa AK Parti Yönetimlerinin çaba göstermesinin ön koşul olduğunu söyledi. Uzel, Karacabey’e gelecek hizmetlerin uzun vadeli düşünülmesinin önemine değinerek, “Tüm alt yapı çalışmalarının sorunsuz çözümü için, doğal gaz çalışması gerekirse ertelenebilir. Yolların iki kez kazılması ve elektriklerin sık sık kesilmesi, vatandaşı çileden çıkartacak boyutlara ulaşabilir. Bu sorun önemlidir ve çözülmeden projeye başlanmaması gerekir. DSP olarak, her türlü desteği vermeye hazırız ancak, iktidar partisi yetkilileri daha etkin çalışma içinde olmalıdır” diye konuştu.



            Karacabey’deki sivil toplum kuruluşları da, doğal gaz çalışmalarında, elektrik kablolarının yeraltından geçmesi gerektiğini dile getirdi.



Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Naci Güncü, gerçekleşecek projede hiç bir şekilde ayrım yapılmaması gerektiğine dikkat çekti. Elektrik kablolarının yer altından geçmemesinin vatandaşı mağdur edeceğini vurgulayan Güncü, “Eğer Doğal Gaz çalışması tek bir proje ise, Karacabey ve Mustafakemalpaşa’da da elektrik kabloları yer altından geçmelidir. Halkımız sıkıntı çekmemelidir. Yetkililerin, devreye girmesi gerekir” dedi.



Karacabeyliler Derneği Başkanı Ersel Yılmaz, doğal gaz projesinin önemli bir hizmet olduğunu belirterek, “Ancak, çalışmaların nasıl yapılacağı da önemli bir konudur. Susurluk’ta uygulanan, elektrik kablolarının yeraltından geçme çalışması, ilçemizde de yapılmalıdır. Herkesin bu konuda az ya da çok yapacağı bir şey vardır. Başta AK Parti Karacabey Yönetimi, konun üstüne gitmelidir” şeklinde görüş bildirdi.



Ziraat Odası Başkanı Nuri Karaca, ucuz siyaset anlayışının artık son bulması gerektiğini belirterek, “Elektrik kabloları kesinlikle yer altından geçmelidir. Bu çalışmanın siyasete alet edilmesini kınıyorum. Halkın sıkıntıya girmemesi gerekir. Ayrımcılık yapılmasın” diye konuştu.



Eğitim-Sen Karacabey Temsilcisi Salih Tunç, projede özellikle öğrencilerin eğitimlerinin aksamaması gerektiğine dikkat çekti. AKP yönetimini göreve çağıran Tunç, “İlçeye kazandırılmak istenen doğal gaz çalışmalarının titizlikle uygulanması ön koşuldur. Yavrularımızın eğitimi elektrik kesintileri ile aksamamalıdır. Yetkililerin bu konuya duyarlı olmasını istiyoruz” dedi.



Türk Eğitim-Sen Karacabey Temsilcisi Mustafa Şentürk, de doğal gaz çalışmalarından öğrencilerin olumsuz etkilenmemesinin önemine değindi. Şentürk, Türk Eğitim-Sen olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirterek, “Elektrik kabloları yeraltından geçmelidir. Hem vatandaşların hem de öğrencilerin, doğal gaz çalışmalarından mağdur edilmemesini istiyoruz.” şeklinde açıklamada bulundu.



 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.