Sağlıkçılar, vatandaştan sağduyu bekliyor

Sağlıkçılar, vatandaştan sağduyu bekliyor
Karacabey Sağlık Grup Başkanı Dr. M. Kutsal Altıntaş, “Aile hekimliği”ne geçilmesinden sonra vatandaşın evine kadar giden personele çeşitli zorluklar çıkarılmasının bilgi toplamada sıkıntılar yaşattığını bildirdi.
Dün düzenlediği basın toplantısında “Aile hekimliği” projesinde veri toplamak için ev ev gezen personele vatandaşların zorluk çıkarmasına bir anlam veremediklerini ifade eden Altıntaş, Karacabeylilerden görevli personele yardımcı olmalarını istedi.
Vatandaşın kapısına kadar giderek, bilgi almaya çalışan görevli personelden Şule Oğulbalı, toplantıda yaşadıkları sıkıntıların bir bölümü dile getirdi. Oğulbalı, Saadet Mahallesi ve Çamlık Altı Mevkii’nde ciddi sorunlarla karşılaştıklarını belirterek, “ İnsanların sağlıklı yaşabilmeleri için uğraşırken, bazı kendini bilmezler nedeniyle sokakta sözlü tacizden, gittiğimiz evlerde hakaretler ve suratımıza kapatılan kapılar nedeniyle zorluklar yaşıyoruz. Görevimizi yapmaya çalışırken hak etmediğimiz muamelelerle karşılaşıyoruz. Bunları hak etmiyoruz” diye konuşan Oğulbalı, vatandaşımızın ahlaktan ve kültürden ne kadar yoksun olduğunun örneklerini verdi.
Sağlık Grup Başkanı M. Kutsal Altıntaş, evlere gidilmesinin sebebinin Kasım ayında uygulamaya girecek “Aile hekimliği” sistemine hazır olmak için yapıldığını kaydetti. Proje doğrultusunda ayağına kadar gittiğimiz Karacabeylilerden anlayış göstermelerini beklediklerini dile getiren Altıntaş, TC Kimlik numaralarının alınarak nüfus tespiti yapılacağını da vurguladı. Altıntaş, “Halkımız durumun yasal olduğunun farkına varmalılar, biz bu çalışmayı onlar için yapıyoruz. Onların yararına yürütülen bu çalışmada verdikleri olumsuz tepkiyi anlayamadık. Halkın bilgilendirilmesi açısından basından yardım istiyoruz.” diye konuştu.
Altıntaş, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, vatandaşın projenin amacını anlamadığı için türlü zorluklar çıkardığını söyleyerek, veri toplama işinin bu güne kadar sarktığını belirtti.
Altıntaş, “Halkın bu sistemi anlaması ve bilinçlenmesi lazım. Bu işin bu zamana kadar bitmesi gerekirken bu ve benzeri sorunlar yüzünden aksadı. Gecemizi gündüzümüzü bu projeye harcarken aldığımız tepkiler bizi çok üzüyor. ‘Sen benim kapıma gelmeye mecbursun, fakat benim bu kapıyı açma mecburiyetim yok’ şeklinde tepkilerle karşılaşan personel duyarlı olunmasını bekliyor” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.