Rüyalar gerçekleşiyor

Karacabey Belediyesi’nin öncülük yaptığı Doğal Gaz çalışmaları törenle başladı
Rüyalar gerçekleşiyor
Karacabey Belediyesi’nin öncülük yaptığı ‘DoğalGaz’ şekebekesi kazı çalışması törenle başladı.
            Karacabey,Mustafakemalpaşa ve Susurluk ilçelerini kapsayan Doğal Gaz projesi konusunda, konuşan Belediye Başkanı Ergün Koç, “Özlem bitti. Rüya gerçekleşti” dedi. Karacabey’deki doğal gaz çalışmasını gerçekleştirecek olan Ova Gaz A.Ş. Belediyesimizin 6 Şubat tarihinde protokol gereği dün çalışmalara başlarken, Başkan Koç’un duygulu dakikalar yaşadığı görüldü.
Esentepe Mahallesi’ndeki törene, Kaymakam Dursun Balaban, Belediye Başkanı Ergün Koç, Susurluk Belediye Başkanı İsmail Güneş, Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Vekili Önder Sarı, Anadolu Gaz Yönetim Kurulu Üyesi Yaşar Arslan, Emniyet Müdürü Varkın Suyuak ve daire amirlerinin yanı sıra, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, Sütaş İnsan Kaynakları Müdürü İsmail Hakkı Taşer, Ziraat Odası Başkanı Nuri Karaca, DYP İl ve İlçe Yönetim Kurlu üyeleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri, belediye çalışanları ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
            İlk konuşmacı Anadolu Gaz Yönetim Kurulu Üyesi Yaşar Arslan, doğal gaz konusunda devletin piyasayı serbestleştirmesinden sonra özel sektörün rahatladığını belirterek, ülke çapındaki yatırımların arttığına dikkat çekti. Arslan, önemli bir doğal gaz şirketi olduklarının altını çizerek, Karacabey’e kazandırılan doğal gaz konusunda Belediye Başkanı Koç’un üstün çaba gösterdiğini kaydetti. Gelen talepler doğrultusunda Eylül ayı içerisinde çalışmaları tamamlamayı hedeflediklerini belirten Arslan, “Karacabey’de 20 kilometrelik alanda toplam 2 bin 700 konuta doğal gaz vereceğiz. Halkın talepleri doğrultusunda, Eylül ayı içerisinde çalışmalarımızı bitirmeyi planlıyoruz. Doğal gazın Karacabey’e çevresel ve ekonomik anlamda önemli yararları olacak. Yakıt depolama sorunu olmayacak. Kazı çalışmalarımız sırasında, çıkabilecek sorunlar nedeniyle şimdiden özür diliyoruz” dedi.
            Susurluk Belediye Başkanı İsmail Güneş, doğal gaz projesinin seçim vaatleri arasında yer aldığını belirterek, “Ancak bu hizmeti getirmek göründüğü gibi kolay olmadı. Şansımız pek yoktu. Başkan Sayın Ergün Koç’un deneyimleri sayesinde, ilçelerimize doğal gazı kazandırmayı başardık. Bu çalışma Karacabey halkına hayırlı olsun” diye konuştu.
            Belediye Başkanı Ergün Koç, bir rüyayı gerçekleştirmenin heyecanını yaşadığını vurgulayarak, gözyaşlarını tutamadı. DYP misyonuna her zaman destek veren Karacabey halkına büyük eserler vermeyi hedeflediklerini ileri süren Koç, “Doğal gazın ilçemize kazandırılması konusunda halkımıza söz verdik ve yollara düştük. Türlü bürokratik engelleri aştık. 2006 yılı Ocak ayında projemizin ihalesi yapıldı. Karacabey’e yakışan her türlü güzel eserleri halkımızın hizmetine sunacağız. Göreve geldiğimiz günden bu yana hiç kimseye siyasi ayrımcılık yapmadık. Bazı kötü niyetli düşünceler vesveseye kapılıp, Belediye’nin kasasında para kalmadığını söylüyorlar. Bizim dünyamızda para değil, insana hizmet vardır. Karacabey’in her yerini çağdaş, yaşanabilir bir yer haline getireceğiz. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Bizi izlemeye devam edin” diyerek sözlerini noktaladı.
            Son konuşmacı Kaymakam Dursun Balaban ise, sağlıklı bir çevrenin medeniyetle aynı anlama geldiğine dikkat çekti. Balaban, doğal gaz yatırımının ülkenin geleceği çocuklara yapılmış en önemli hizmet olduğunu belirterek, “Bizlerin görevi, gençlerimize ve yavrularımıza yaşanabilir bir çevre bırakmaktır. Bu nedenle böylesine önemli bir yatırımın ilçeye ve çocuklara kazandırılmasında emeği geçen herkesi kutluyorum. Karacabey’e gelen bu hizmetle, yolların kazılacak olmasından bizler şikayetçi olmayacağız. Yeter ki çalışmalar istenilen şekilde gerçekleşsin” dedi.
            Konuşmaların ardından, Kaymakam Balaban, Belediye Başkanı Koç, Susurluk Belediye Başkanı Güneş ve Anadolu Gaz Yönetim Kurulu Başkanı Arslan, doğal gaz borularına ilk kazmayı vurarak açılışı gerçekleştirdi.
 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.