ÖSS tarih oldu!

ÖSS tarih oldu!
Karacabey Lisesi, 2010 yılında değişecek olan “Yeni Üniversite Sınavı Giriş Sistemi”yle ilgili 11. sınıf öğrencilerine yönelik bir program düzenledi.
Karacabey Uğur Dersanesi ve Birey Dershanesi Rehber Öğretmenlerinin anlatımında gerçekleşen program iki gün sürdü.
İlk olarak konuyla ilgili önceki gün Uğur Dershanesi Rehber Öğretmeni Miraç Erdemir, 11/Fen sınıfını bilgilendirirken, dün de Birey Dershanesi Rehber Öğretmeni Sezen Tulgarer 11/TM ile 11/ Sosyal öğrencilerine ışık tuttu.
‘2010 Üniversiteye Geçiş Sistemi’ni ayrıntılı olarak öğrencilerle paylaşan Rehber öğretmenler, mevcut sistemdeki farklılıkları da masaya yatırdı.
Yeni sistemin iki aşamalı ve 6 ayrı sınavdan oluşacağına dikkat çeken rehber öğretmenler, ‘ÖSS’ kavramının sona erdiğini belirterek, “Artık YGS (Yükseköğretime Geçiş Sınavı) ile LGS (Lisans Geçiş Sınavı) var. YGS’de öğrencilere ortak alan derslerinden sorular yöneltilecek. Temel Matematik, Türkçe, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler’den 180 soru ve 180 dakika olacaktır. Öğrenciler bu bölümde aldıkları puanın bir kısmını ikinci bölümde kullanacaklardır. Ancak LYS’ ye sadece temel matematik ve temel Türkçe dersinin etkisi olacaktır. Bu bölümden alınan puanlar MYO ve özel yetenek sınav baraj puanını belirleyecektir. Bu sınavda belirlenecek barajı geçemeyen öğrenciler ikinci aşamaya giremeyeceklerdir. Bu bölümde ayrıca, derse bağlı olmayan muhakeme gücü yüksek, yorum becerisi ağırlıklı sorular sorulacaktır” şeklinde ayrıntılı bilgiler verdiler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.