Mustafakemalpaşa’ya hizmet yağacak!

İzzet Dede, kolları sıvadı, çalışmalara köylerden başladı.

Türkiye Ziraatçılar Derneği, Çeltikçi Belediye Başkanı İzzet Dede'yi hizmet plaket ile ödüllendirdi.

64. kuruluş yıldönümünü Ankara Gürkent Otel'de kutlayan Türkiye Ziraatçılar Derneği, Türk tarımının gelişmesine katkı sağlayanları unutmadı.

Denizli Buldan, Elazığ Baskil, Bilecik ve Mustafakemalpaşa İlçe Tarım Müdürlüğü'nde 25 yıl görev yapan İzzet Dede, tarım sektörüne katkılarından dolayı hizmet plaketine layık görüldü.

Plaketini, Türkiye Ziraatçılar Derneği Başkan Yardımcısı Yaşar Özer'in elinden alan CHP Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Aday Adayı İzzet Dede, meslek hayatındaki çalışmalarının unutulmamasının mutluluğunu yaşadı.

İzzet Dede, CHP'den aday adayı

Türkiye Ziraatçılar Derneği tarafından ödüllendiren İzzet Dede, Mustafakemalpaşa Belediye Başkanlığı için 8 aydır çalışmalarını yoğun biçimde sürdürüyor.  

Şu ana kadar 90 köy ve 6 beldeye giderek Mustafakemalpaşa rüyasını anlatan Dede, büyük ilgi görüyor.

4 dönem üst üste başkan seçilerek Çeltikçi'ye çağ atlatan İzzet Dede, özellikle gençlere yönelik sportif ve kültürel hizmetler sunmasıyla dikkat çekiyor.

Çeltikçi'ye anfi tiyatro, halı saha, basketbol sahası, çocuk ve aile parkını içinde barındıran bir kompleks ile modern belediye hizmet binası, şehitlik, sebze, meyve ambalajlama, paketleme ve arıtma suyu tesisleri gibi birçok hizmet kazandıran İzzet Dede, 4 dönemdir başkanlık görevini başarıyla yürütüyor.

CHP'den aday adayı olarak Mustafakemalpaşa Belediye Başkanlığı için kolları sıvayan İzzet Dede, her mahallede oluşturduğu temsilcilerle çalışmalarını sürdürüyor.

Mustafakemalpaşa'nın 104 köyü ile 6 beldesinin tarihçesini yazan İzzet Dede, yazar ve şair kimliği ile de öne çıkıyor.

11. kitabını okuyucusuyla buluşturan İzzet Dede, “Çeltikçili Şehitler ve Gaziler”, “ Moldavya'da beş gün”, “Çeltikçi'nin dünü bugünü”, “ Rumeli'den Mustafakemalpaşa'ya Recep Gürvardar'ın yaşam öyküsü”, “Yaşanmış öyküler”, “Mustafakemalpaşa'nın köylerinin tarihi” adlı araştırma kitapları ile “Gönül telimden damlalar”, “Hazan yaprakları”, “Yanardöner insanlar”, “Ah o zamanlar ne zamanlardı” ve “Suuçtu'da dört mevsim” adlı kitaplarında işlediği doğa sevgisiyle de iyi bir çevre savaşçısı olduğunu kanıtlıyor.

Halkın büyük ilgisini gören İzzet Dede, bu takdirin sandığa yansıması sonucu bir “ilk”e imza atarak, Bursa'nın siyaset tarihinde dört dönem üst üste seçim kazanan ilk ve tek belediye başkanı olmanın haklı gururunu yaşıyor.

Cumhuriyet Halk Partisi bayrağını belediyenin burçlarına dikeceğini söyleyerek iddialı konuşan İzzet Dede, “Şahsıma teveccüh edilirde adaylık görevi verilirse, Mustafakemalpaşa'da seçimleri kazanacağımdan kimsenin kuşkusu olmasın. Yaptığım 8 aylık çalışmalar içerisinde halktan büyük ilgi gördüm.  31 Mart sabahında belediyenin burçlarına CHP bayrağını dikeceğim ve rozetimi çıkartıp herkesi eşit şekilde kucaklayacağım. Mustafakemalpaşa'ya hizmet yağdıracağım. Çağ atlatacağım” dedi.

İzzet Dede kimdir?

1949 yılında Çeltikçi'de doğdu. İlkokulu Çeltikçi'de, ortaokulu Mustafakemalpaşa'da ve liseyi Bursa Tarım Meslek Lisesinde okudu. Trakya Üniversitesi Biga Meslek Yüksek Okulu'nun Seracılık Bölümünü bitirdi. Tarım Bakanlığı'nın Denizli-Buldan, Elazığ-Baskil,Bilecik-Merkez ve Bursa-Mustafakemalpaşa teşkilatlarında 25 yıl çalıştıktan sonra emekli oldu. Futbol hakemliği yaptı.

            Köylerde arıcılık kursları açarak bir çok fenni arıcı yetiştirdi. Mustafakemalpaşa'da Tarımın Sesi Gazetesi'ni 2 yıl süreyle çıkardı. Bilecik'te kontrollü zirai kredilerin uygulanması hakkında bir senaryo yazarak filme çekti.

Emekli olduktan sonra siyasete atılarak 27 Mart 1994 tarihinde yapılan mahalli seçimlerde Çeltikçi Belediye Başkanlığına aday olarak Belediye Başkanı seçildi. Görevine halen devam ediyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.