Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin ilk oturumundan zam çıktı

Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin ilk oturumundan zam çıktı
Mustafakemalpaşa’nın çiçeği burnundaki Belediye Başkanı Sadi Kurtulan ve meclis üyelerinin ilk uygulamasından zam kararı çıktı.
04 Mayıs pazartesi günü gerçekleşen oturumunda AKP’li Belediye Başkan yardımcılarının maaşı net 1.750 TL oldu.
Olağan meclis toplantısının gündem maddesinde yer almamasına karşın, AKP’li meclis üyelerinin önergesi ile gündeme gelen başkan yardımcılarına zam yapılma önerisine, bazı AKP’li meclis üyeleri ile MHP meclis üyeleri net 2000 TL maaş önerdi.
Diğer meclis üyeleri ise net 1.750 TL maaş önerdi. Oylama sonucunda başkan yardımcılarının maaşı net 1.750 TL oldu.
Öztetikler’in belediye başkanlığı döneminde, meclis toplantısında belediye başkan yardımcılarının maaşları, dönemin AKP’li meclis üyelerinin önergesi ile asgari ücret olarak belirlenmişti.
Yerel seçimlerde belediyeyi ele geçiren AKP, meclis üyeleri kendilerinden olan başkan yardımcılarına bu kadar cömert davranması, Mustafakemalpaşa’da şaşkınlıkla karşılandı.
Vatandaşlar, bu dönem belirlenen belediye başkan yardımcılarının maaşlarının normal olduğunu, fakat aynı zihniyetin ikiyüzlülüğüne bir anlam veremediklerini belirtiler.
Önceki dönemde asgari ücret olarak belirlenen başkan yardımcılarının maaşı, müfettiş denetimlerinde az bulunarak 1000 TL’ye yükseltilmişti.
AKP’liler kendi lehlerine olan gelişmelerde jet hızıyla karar alırken, aynı toplantıda İnatlar ile OSB’ye kurulması düşünülen Marzinç firmalasına karşı, muhalefetçe verilen önergeye Belediye Başkanının mazeret bahane ederek sessiz kalınması kafaları karıştırdı.
Doğamızı ve insanımızın geleceğini tehdit eden kuruluşlara karşı AKP’lilerin daha duyarlı olmaları istendi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.