Müftü’den, “Üç aylar” mesajı

Karacabey Müftüsü Hikmet Yazıcı, üç ayların başlangıcı nedeniyle yazılı bir açıklama yayınladı. Müftü Yazıcı mesajında şunları dile getirdi;
    “Şükürler olsun ki, 11 Mayıs Cumartesi günü mübarek üç aylara girdik. Umutsuzluğun, yerini umuda bıraktığı taze bir başlangıçtır üç aylar. İnsanın özü ile yeni bir buluşma gerçekleştirdiği kavuşum anıdır. Bizi İslam fıtratı ile yaratan Yüce Rabb’imizin yarattığı fıtratla yeniden buluşmadır. Tam ‘her şey bitti, dönüşü yok’ diye ümitsizlik girdabında boğulmak üzere iken bize uzatılan eldir. Bir can simidi gibidir üç aylar. Yitirilmiş bir Cennet’in ardı sıra, bir sevda koşuşturmacasıdır. Baldıran düşen gülşenimizi yeniden imar etmektir.
    Her şeyimizi yitirdiğimizi sandığımız ümitsiz bir anımızda ‘Allah var, gayriye ne hacet’ diye, Rahman’ın aklımıza düştüğü zaman dilimleridir. Kaybolup gittiğimiz fani dünya hırsından sıyrılıp ‘Rabb’im sana döndüm’ diyebilmektir. Hayat sanılan değersizliklerden sıyrılıp, hayata yeniden başlamak gibidir. Üç aylar kendimizle yüzleşmemiz gereken önemli fırsat günleridir. Başkalarına hesap sormak kolaydır. Ama hesap vermek zordur. Hele insanın kendisi ile hesaplaşması çok daha zordur.
    Bu yüzden kendimizle yüzleşmeliyiz bu dönemde. Kendimize hesap sormalıyız, büyük hesap gününden önce. ‘Büyük hesaptan önce kendinizi hesaba çekiniz’ denemsi de bu sebepledir. Hiçbir kayırmanın olmadığı günde, amellerimizle baş başa kalındığı esnada; Mahşer önünde Allah-ü Teâla’ya hesap vermeye hazır olmalıyız.
    Üç aylar günah ve hataların terk edilmesi için taze bir başlangıçtır. Tövbe ve nedamet gözyaşları ile samimi bir kulluk hayatının da başlangıcı olabilir. Bizi İlahi rahmet ve nurdan mahrum bırakan yanlışları ve alışkanlıkları terk etmek için de başlangıçtır üç aylar. Ne zamandan beri ‘ha şimdi başlarım, yarın başlarım’ diye ertelediğimiz dindarca hayatın da başlangıcı olmalıdır. Düzenli, şuurlu ve samimi bir ibadet hayatının başlangıcı. İyi bir insan ve güzel ahlak sahibi; uyumlu bir insan olmanın da başlangıcı.
    Üç ayları, hayatında güzelliklerin başlangıcı kılabilenlere selam olsun. Bu duygularla üç aylar cümlemize mübarek olsun. Rahmet, mağfiret, bereket ve manevi zenginliklere vesile olsun. Rabbimiz, hata ve kusurlarımızı affetsin, bizleri bağışlasın. Bizlere Müslümanca yaşama şuuru nasip eylesin. Hakikat ve doğruları görme yeteneği lütfetsin. Lütfetsin ki, yanlışlarımızı yanlış bilelim.
    Lütfetsin ki, Hakk’ı hak, bâtılı da, bâtıl olarak görelim. Mevla’mız, nefsimize ve şeytana karşı yapacağımız cihatta rahmet melekleri ile bizlere yardım eylesin. Yüce Rabb’imiz, bizden önce ebedi âleme göç eden iman ehline rahmet eylesin. Rabbimiz İslam’ı ve Müslümanları muzaffer eylesin. Cennet vatanımızı kötü fikir ve niyet sahiplerinin hain emel ve tuzaklarından emin eylesin.
    Son duamız Allah Resulünün duası olsun: Allah’ım  Recep ve Şa’ban’ı bize mübarek eyle. Ve bizi Ramazan’a kavuştur.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.