Model uçaklar yarıştı

Türk Hava Kurumu Karacabey Şubesi ve HEM işbirliğiyle açılan Model Uçak Kursu’nda  yapılan model uçaklar Eskişehir İnönü Meydan İşletme Müdürlüğü’nde yarıştı.
Eskişehir’de düzenlenen ve Osmangazi – Nilüfer Belediyesi organizasyonuyla gerçekleştirilen 4. Bölgesel “Ata Model Uçak” şampiyonasına Karacabey’den yedi kursiyer katıldı.
THK Karacabey Şube Başkanı Kemal Tetik, Yöne-tim Kurulu Üyesi Hasan Basri Hotanlı ve Saymanı M. Cum-hur Avcı ile yedi kursiyer, 240 kişiyle mücadele verdi.
    Osmangazi, Kestel, Mudanya, İznik, İzmit, Yenişehir, İzmit, Balıkesir, Afyon, Yalova ve Eskişehir’den THK’nın İnönü tesislerine gelen 240 öğrenci 16 yaş altı ve 16 yaş üstü katagorilerinde yaptıkları uçakları yarıştırdı.
Sabah saat 10.00′da başlayan ve kendi yaptığı uçağı en uzağa atanın birinci seçileceği yarışmalar heyecanlı dakikaların yaşanmasına neden oldu. Rüzgarın etkisiyle bazı uçaklar yere düşecekleri anda geri dönerek yarışmacıya ulaşırken, bazı uçaklar da metrelerce uzaklığa mesafe aldı.
Karacabeyli yarışmacılar Tunahan Kaymak, Abdülkerim Talaş, Ahmet Hızlım, İzzet Yayla, Hüseyin Öztürk, Necdet Kurtkan ve Pelin Işık 16 yaş altı takım sıralamasında 31 metre 57 santimle 22., 16 yaş üstü takım sıralamasında ise 35 metre 02  santimle 23. oldu.
4. Bölgesel Ata Model Uçak yarışmasına ev sahipliği yapan Osmangazi – Nilüfer THK Şubesi güzel bir etkinliğe imza atarken, yarışmacılar unutulmayacak bir gün yaşadıklarını belirtti.
Derece yapanların madalya ve kupayla onurlandırıldığı törende, güzel etkinlikte emeği geçen tüm şube başkanlarına da plaket verildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.