Mısır Kurutma Tesisi “Balon”mu çıktı?

AKP’nin Karacabey çiftçisine yaptığı hizmete bakın!

Karacabey’de 22 Temmuz 2007 Genel Seçimleri’nden 13 gün önce görkemli bir törenle temeli atılan “Mısır Kurutma Tesisi”nin sonu tam bir bilmece oldu.

            Seçim yatırımları sırasında siyaset kurbanı olan “Mısır Kurutma Tesisi”nin ne olacağı bilinmiyor.

“Altı ayda hizmete girecek” dendi, ancak üç yıl geçmesine karşın ortada görünen kocaman bir “Arap Saçı”.

            Kaymakam Dursun Balaban’ın konuya el attığı ve Mısır Kurutma’nın Eylül’de hizmete gireceği duyuruldu.

            AK Parti’nin yandaşlarına rant sağlamak uğruna heba ettiği iddia edilen tesisle ilgili konuşan çiftçiler, kirli oyunlardan bıktıklarını ileri sürdü.

            11 Mayıs 2007’de yapılan ilk ihaleyi sudan gerekçelerle iptal eden İl Tarım Müdürlüğü, kısa süre içinde yeni bir ihale daha açtı. İkinci ihalenin AK Parti’ye yakınlığı ile bilinen bir firmaya verildiği belirtilirken, işi bilen uzman firmanın ise siyasi tuzağın kurbanı olduğu ileri sürüldü.

            İhaleyi ‘3 ay içinde teslim etme’ koşuluyla alan ikinci firmanın 3 yıldır yorgunu yokuşa sürdüğü ve sonunda çalışmaları da bıraktığı kaydedildi.

            Bu arada ilk ihaleyi kazanan ancak, sudan gerekçelerle uzaklaştırılan firmanın İl Özel İdaresi’ne haksızlığa uğradığını gerekçesiyle dava açtığı öğrenildi.

            900 bin TL. harcanarak hizmete gireceği söylenen “Mısır Kurutma Tesisi” için aslında, 600 bin TL. harcandığı dile getirildi.

2007 yılında AK Parti Grup Başkanvekili sıfatıyla gelen Devlet Bakanı Faruk Çelik’in büyük bir gövde gösterisiyle temelini attığı tesisin “Balon” çıkması, şu anda siyasi kulislerde en fazla konuşulan konu oldu.

            Karacabey çiftçisi adına yapılan sözde yatırımın siyasi komploya kurban gitmesi üzüntü verici olarak değerlendirildi.

            AK Parti’nin yandaşlarına peşkeşlediği ihale sonucu fiyaskoya dönüşen tesisin içler acısı durumu Karacabey’de her yıl 150 bin ton üretim yapan çiftçiye büyük bir darbe indirmiş durumdadır.

            Teknolojinin en son olanaklarıyla donatılması planlanan ve saatte 30 ton kapasite ile çalışacak olan modern mısır kurutma tesisinin hizmete girmesiyle çiftçinin biraz olsun yüzünün güleceğini ileri süren CHP İlçe Başkanı Orhan Karabaş, AK Parti’nin hizmet yerine vatandaşı kandırmayı yeğlediğini söyledi.

            Siyasi kulislerde ise ihalenin 600 bin TL’ye yapıldığı belirtilirken, İl Özel İdare’nin bu güne değin 900 bin TL harcandığını söylemesiyle ortaya çıkan fark gündeme geldi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.