Minik Muhammet yaşamasın mı?

Karacabey’in ayıbı: 3 günde 50 TL toplandı!

*Yaşaması, ilik nakli yapılmasına bağlı olan 5 yaşındaki talihsiz Muhammet Ali için Ziraat Bankası’nda açılan 52642111-5001 No’lu hesaba henüz ilgi gösterilmemesi üzüntü yarattı.

*Ekonomik durumu yetersiz olan  Meral Ailesi,  çaresiz bir çırpınış içinde kapı kapı dolaşarak  talihsiz yavrularına ilik nakli yapılması için  yardım arıyor.

Karacabey Gazi Mahallesinde oturan ve ilik nakli yapılmadığı takdirde yaşamını yitirecek olan 5 yaşındaki minik Muhammet Ali için açılan Ziraat Bankası’ndaki 52642111-5001 hesap numarasına ilgisizlik üzdü.           

            Ayşe ve Mustafa Meral’in biricik oğulları Muhammet Ali ilik nakli gerçekleşmemesi durumunda her an ölebilir. İçler acısı durum karşısında çaresiz kalan Meral Ailesi, yardım bekliyor. İsrail’de tedavi olması gerektiği söylenen Muhammet’in masrafları için 300 bin TL’ye ihtiyaç duyuluyor. Ancak, Muhammet Ali’nin Ziraat Bankası’nda açılan yardım hesabına ne kadar duyarsız olduğumuzu bir kez daha gözler önüne serdi.

            Sokağa çıkıp, arkadaşlarıyla oyun oynayamayan minik Muhammet Ali’yi sürekli gözetim altında tuttuklarını dile getiren Anne Ayşe Meral, küçük bir sarsıntıda bile yavrularının beyin kanamasından ölme ihtimalinin bulunduğundan yakındı.

            Muhammet’e destek olmak isteyenlerin Karacabey Ziraat Bankası’ndaki 52642111-5001 hesap numarasından yardım edebilecekleri belirtildi.

Minik Muhammet’in hüzünlü hikayesi

            Henüz 5 aylıkken Muhammet’in aniden ateşlenmesi ve burnunun kanaması üzerine İstanbul Kartal’daki Araştırma Hastanesi’ne götürüldüğünü anlatan 26 yaşındaki anne Ayşe Meral, 1 yıl süresince hastalığıyla ilgili sonuç alınamadığını belirtti.

            Daha sonra Hacettepe Tıp Fakültesi’ne gittiklerini ifade eden Ayşe Meral, ilk araştırmanın burada yapıldığını söyledi.

            Muhammet’in 2 yaşına geldiğinde, Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tedavi olmaya başladığını dile getiren Ayşe Meral, hastalığın “Aplastik Anemi (Kemik İliği Yetmezliği)” olduğunun anlaşıldığını kaydetti.

            Trabzon’da 1 yıl boyunca ilaç tedavisi yapıldığını belirten anne Ayşe Meral, doktorların Muhammet’in yaşaması için mutlaka ilik nakli yapılması gerektiğini söylediğini ancak, kök hücrenin bir türlü bulunamadığını dile getirdi.

            Kardeşten yapılan ilik naklinin daha uygun olduğu belirtilmesi üzerine Meral ailesinin oğullarının yaşaması için yeni bir çocuk dünyaya getirmeye karar verdikleri öğrenildi.

            Meral Ailesinin kısa süre sonra Sibel ismini verdikleri dünya tatlısı bir kız çocukları oldu, ancak yeni bebeklerine yapılan tahlillere göre doku uyumu sağlanamadığı belirtildi.

            Şehir şehir, hastane hastane, dolaşan çaresiz aile, bir taraftan Muhammet’in yaşaması için boğuşurken diğer taraftan da kirada oturdukları rutubetli ev ve maddi sıkıntılarla zor günler geçiyor.

             Kan değerleri düştükçe ayakta durması zorlaşan Muhammet’in yaşaması için İsrail’de tedavi olabileceği ileri sürülüyor. İsrail’de ilik naklinin yapılabildiğini duyduklarını belirten Meral Ailesi, çaresizlik içinde kıvranıyor.

            Yardımseverlerden destek bekleyen Meral Ailesi, 300 bin TL’yi bulamadıkları takdirde biricik oğulları Muhammet’i kaybetme korkusuyla acı içinde yatıp kalkıyor.

            Gündelikçi olarak çalışan baba Mustafa Meral’in, hiç bir sosyal güvencesi bulunmuyor. Durumu Kaymakamlığa bildirdiklerini belirten Meral Ailesi, kendilerine 2 yılda iki kez verilen 500 TL dışında yardım yapılmamasından yakınıyor.






Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.